Πολιτική

Μαρινάκης: Οι μόνιμες παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα αυξήσουν άμεσα ή έμμεσα τα εισοδήματα


«Η είδηση του τραγικού δυστυχήματος στη Λιβύη που οδήγησε στο θάνατο πέντε συμπολίτες μας που είχαν μεταβεί εκεί για ανθρωπιστική βοήθεια μας γεμίζει οδύνη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων αυτού του συγκλονιστικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος»,ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ επισημαίνοντας «πως μίλησε με ειλικρίνεια, σαφείς δεσμεύσεις, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και παρουσίασε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις τόσο για την ουσιαστική αρωγή στον Έβρο και τη Θεσσαλία που επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα όσο και τη βελτίωση της οικονομίας, της καθημερινότητας των πολιτών και των κρίσιμων υποδομών του κράτους».

Υπογράμμισε στη συνέχεια πως η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί την προηγούμενη τετραετία πως θα μειώσει τους φόρους για να απαλλαγούν οι πολίτες από πρόσθετα βάρη και αυτό κάνει. «Είχαμε πει πως θα μπει μια τάξη στα οικονομικά και τώρα η Ελλάδα ανέκτησε την επενδυτική της βαθμίδα μετά από 14 χρόνια, έχει ρεκόρ εξαγωγών και τη χαμηλότερη ανεργία της τελευταίας 15ετίας. Τώρα είναι η στιγμή που οι μόνιμες παρεμβάσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα αυξήσουν άμεσα ή έμμεσα τα εισοδήματα των πολιτών, κάτι που αποτέλεσε και βασική προεκλογική μας δέσμευση», είπε.

Ειδικότερα αναφέρθηκε αναλυτικά στην απόφαση για ξεπάγωμα των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα και στη δρομολόγηση νέας αύξησης του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο. Επίσης για το δημόσιο τομέα ανέφερε πως αυξάνονται οι αμοιβές κατά 10,5% από 1/1/2024 με αποτέλεσμα σχεδόν 660.000 υπάλληλοι να αποκτούν σχεδόν έναν επιπλέον μισθό το χρόνο. Επίσης για περίπου 200.000 συνταξιούχους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα, σε όσους αδικεί η προσωπική διαφορά καταβάλλεται έκτακτη αρωγή και δρομολογείται νέα ετήσια αύξηση τον Ιανουάριο.

Αναφέρθηκε επίσης σε όσα αλλάζουν για τις οικογένειες με παιδιά και τους νέους, αλλά και σε όσα γίνονται σε επίπεδο ενίσχυσης των κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για εξάμηνη αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

«Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει στο πλευρό των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία με μέλη της Κυβέρνησης να βρίσκονται συνεχώς στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών που αφορούν στην διαχείριση των νεκρών ζώων η οποία προχωρά με ταχείς ρυθμούς και την επιδημιολογική επιτήρηση της περιοχής. Το έργο της αποκατάστασης και αρωγής συνδράμουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Σώματα Ασφαλείας που επεμβαίνουν όποτε κρίνεται απαραίτητο και υπάρχει ανάγκη», είπε ακολούθως ο κ. Μαρινάκης και αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα έχουν γίνει αλλά και στο ζήτημα των αποζημιώσεων.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, την επικείμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας αλλά και το πλήρες πρόγραμμά του.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα