Ενέργεια

Μαρινάκης στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μεταβιβάσεις πακέτων μετοχών


Συνεχίζονται οι μεταβιβάσεις πακέτων μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της θυγατρικής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που συναρτώνται με την είσοδο νέων στρατηγικών επενδυτών στις δύο εταιρείες και με γενικότερες μετοχικές αλλαγές στον όμιλο.

Σήμερα άλλαξαν χέρια στο ΧΑ άλλα δύο πακέτα 1.500.000 και 800.000 μετοχών ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, που αντιπροσωπεύουν περίπου 2% της εταιρείας. Η μεταβίβαση έγινε στα 13 ευρώ ανά μετοχή και το συνολικό τίμημα ήταν 29,9 εκατ. ευρώ. Αλλα δύο πακέτα μετακινήθηκαν χθες.

Οι συναλλαγές αυτές ενισχύουν τις πληροφορίες ότι στρατηγική συμμετοχή  στην ενεργειακή εταιρεία αποκτά ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση  ποσοστού της τάξεως του 5%-8% και στη μητρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, πωλητής των πακέτων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ο βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιώργος Περιστέρης, ο οποίος συγκεντρώνει ρευστότητα για να χρηματοδοτήσει την πραγματοποιηθείσα από τον ίδιο εξαγορά μεγάλου ποσοστού της μητρικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπου αυξάνει τη συμμετοχή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα