Διεθνή

Μαζική ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους στο Κίεβο


Σε μία από τις σφοδρότερες αεροπορικές επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου, η Ρωσία εξαπέλυσε δεκάδες drones και βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και τον τραυματισμό 15 ατόμων.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, οι επιθέσεις έπληξαν τουλάχιστον έξι συνοικίες της πρωτεύουσας, με τρεις τραυματίες να νοσηλεύονται, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου χαρακτήρισε την επιδρομή «μία από τις πιο μαζικές συνδυαστικές επιθέσεις με drones και πυραύλους» που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε 14 βαλλιστικούς πυραύλους και περισσότερα από 250 μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς, με το κύριο βάρος της επίθεσης να επικεντρώνεται στο Κίεβο. Οι εικόνες από την πόλη δείχνουν κατεστραμμένα διαμερίσματα και πανικόβλητους κατοίκους, ενώ οι δυνάμεις έκτακτης ανάγκης παραμένουν σε πλήρη κινητοποίηση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις