Άμυνα & Διπλωματία

Με δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού ο θερινός εκπαιδευτικός πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων


H τελετή έναρξης του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) πραγματοποιήθηκε χθες στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη.

Στον ΘΕΠ, ο οποίος θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου, συμμετέχουν η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» και το πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ». Τα πλοία προβλέπεται να καταπλεύσουν στα λιμάνια Κέρκυρας, Τεργέστης και Νάπολης και επιβαίνουν 132 Ναυτικοί Δόκιμοι, καθώς και 8 σπουδαστές άλλων στρατιωτικών σχολών (2 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 από τη Σχολή Ικάρων, 2 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και 2 από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής).

Σκοπός του ΘΕΠ είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω και η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Ναυτικούς Δόκιμους, καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στα λιμάνια κατάπλου.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο διοικητής της ΣΝΔ υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος, ο διοικητής της διοίκησης φρεγατών αρχιπλοίαρχος Χρήστος Σασιάκος καθώς συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.

Διαβάστε επίσης