Πολιτική

Μενουδάκος: Διαψεύδει για πρόστιμα 650.000 σε ΥΠΕΣ, ΝΔ και Ασημακοπούλου - Πυρά ΣΥΡΙΖΑ


Την πληροφορία ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε πρόστιμα για το σκάνδαλο διαρροής emails αποδήμων εκλογέων, σε υπουργείο Εσωτερικών, ΝΔ και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου διέψευσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της Αρχής Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

«Με αφορμή άρθρα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα αργά το απόγευμα και αφορούν την επιβολή προστίμων από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για την υπόθεση αποστολής ανεπιθύμητης επικοινωνίας από ευρωβουλευτή, διευκρινίζω ότι δεν έχει δημοσιευθεί σχετική απόφαση. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε διάσκεψη και η Αρχή θα αποφανθεί σύντομα» σημείωσε ο κ. Μανουδάκος.

Νωρίτερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Αρχή επέβαλε πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών, 100.000 στη Νέα Δημοκρατία και 50.000 ευρώ στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για το σκάνδαλο της διαρροής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως εξέδωσε ανακοίνωση μετά τα δημοσιεύματα πριν τη δήλωση του κ. Μενουδάκου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κόλαφο για την κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας την όλη εξέλιξη.

«Από την πρώτη στιγμή που το συγκεκριμένο ζήτημα ήρθε στη δημοσιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τονίσει πως οι ευθύνες της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, είναι δεδομένες, αν και ίδια είχε το θράσος να ισχυριστεί, μερικές εβδομάδες νωρίτερα, πως τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων είναι διασφαλισμένα. Επίσης, είχαμε επισημάνει και τις ευθύνες του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη, παρ' όλο που ο ίδιος είχε κάνει, όπως συνηθίζει, τα πάντα για να τις αποποιηθεί», σημειώνει, τονίζοντας ότι «είναι πλέον σαφές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια που κάνει ο ίδιος, απέχει έτη φωτός από το ευρωπαϊκό κεκτημένο του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων».

«Η επιβολή του συγκεκριμένου προστίμου, λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, συνιστά προειδοποίηση για όλους τους πολίτες πως έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση που δεν διστάζει να εργαλειοποιεί τα προσωπικά τους δεδομένα προς άγρα ψήφων. Και, ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως, στο υπουργείο που έχει ως αρμοδιότητα τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, επιβάλλεται πρόστιμο από Ανεξάρτητη Αρχή, το οποίο σχετίζεται με την εκλογική διαδικασία», καταλήγει η ανακοινωση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις