Πολιτική

ΜέΡΑ25: Nίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών η αθώωση του Παν. Λαφαζάνη


«Η απόφαση αυτή αποτελεί ηθική και πολιτική νίκη του συντεταγμένου κινήματος κατά των πλειστηριασμών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 αναφερόμενο στην αθώωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Προσθέτει ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, έκρινε ομόφωνα αθώο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και παρακώλυσης πλειστηριασμού, στα πλαίσια της δράσης του στο κίνημα των πλειστηριασμών. Την ίδια στιγμή, σημειώνει το ΜέΡΑ25, η συμβολαιογράφος, που κατηγορείτο ότι ψευδώς βεβαίωσε ότι έγιναν πλειστηριασμοί την ημέρα εκείνη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή.

Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει επίσης ότι η απόφαση αυτή «αποτελεί νίκη κατά και των διατάξεων του ιδιώνυμου που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτές τις απάνθρωπες και ανάλγητες πρακτικές».

Το ΜέΡΑ25 «χαιρετίζει την αθώωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για την δράση του αυτή, ελπίζοντας πως θα υπάρξουν αντίστοιχες αποφάσεις για όλους τους διωκόμενους από αντίστοιχες κινητοποιήσεις».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις