Τράπεζες

Μερισματική απόδοση πάνω από 5,5% "υπόσχεται" η Optima Bank


Υπεραξία και χρηματιστηριακά κέρδη δεν αποκομίζουν επί του παρόντος όποιοι πήραν μετοχές της Optima Bank συμμετέχοντς στην αύξηση κεφαλαίου. Μπορούν όμως να προσβλέπουν σε υψηλή μερισματική απόδοση - η οποία θα φέρει ενδεχομένως και άνοδο της τιμής της μετοχής.

Οπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Δ. Κυπαρίσσης κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου, τουλάχιστον το 30% των κερδών της τρέχουσας χρήσης θα διανεμηθεί στους μετόχους - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που απέκτησαν μετοχές κατά την εισαγωγή της τράπεζας στο ΧΑ με δημόσια εγγραφή.

Στελέχη της τράπεζας και αναλυτές επισημαίνουν ότι με προβλεπόμενα κέρδη της τάξεως των 100 εκατ.ευρώ, μετά την αφαίρεση φόρων η Optima  θα είναι σε θέση να διανείμει σε μερίσματα περί τα 30 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε μέρισμα κοντά στα 0,40 ευρώ ανά μετοχή.

Αυτό σημαίνει ότι όποιοι κατέχουν τώρα μετοχές Optima μπορούν να υπολογίζουν σε απόδοση περίπου 5,5% επί της τωρινής χρηματιστηριακής τιμής σε 7 μήνες - πέραν της υπεραξίας που θα αποκομίσουν από πιθανολογούμενη άνοδο της τιμής.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα