Πολιτική

Μέτρα κατά της ακρίβειας σε προεκλογικό φόντο - Η κυβερνητική στόχευση


 Στη μεταστροφή του αρνητικού οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού κλίματος  εστιάζει τώρα η κυβέρνηση, έχοντας κατά νου τις κάλπες που μπορεί να στηθούν οποιαδήποτε στιγμή μετά την περίοδο των θερινών διακοπών.

Βασικό όπλο σ' αυτή την προσπάθεια είναι τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και καταναλωτών που πλήττονται από το μεγάλο κύμα ακρίβειας και το εξαιρετικά υψηλό κόστος ενέργειας – ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων.

Σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει στο υπουργικό συμβούλιο την επέκταση και διεύρυνση του προγράμματος Fuel Pass για τα καύσιμα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιστροφή αναδρομικών στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και ξεκινά το πρόγραμμα επιδοτούμενης αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών

 Η διάρκειά του προγράμματος Fuel Pass θα είναι τρεις μήνες, η επιδότηση μπορεί να φθάσει  τα70 ευρώ, ενώ θα διευρυνθεί ο κύκλος των δικαιούχων, με αναπροσαρμογή του πλαφόν εισοδήματος.

Η επίδραση στους ψηφοφόρους

Παράλληλα με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται για τη στήριξη νοικοκυριών, τεράστιας σημασίας για την κυβέρνηση και για τις πολιτικές εξελίξεις είναι η “απήχηση” τους στην κοινή γνώμη – κατά πόσο όλα αυτά συμβάλλουν  στην άμβλυνση της κοινωνικής δυσφορίας και μπορεί να επηρεάσουν την εκλογική συμπεριφορά μεγάλου αριθμού πολιτών.

Οι πρόωρες εκλογές δεν αποτελούν επιλογή της κυβέρνησης, αλλά μπορεί να αποδειχθούν λύση ανάγκης.
Σε συνέντευξή του στο Capital ο πρωθυπουργός  επαναβεβαιώνει σήμερα ότι πρόθεση και επιθυμία του είναι η εξάντληση της τετραετίας.

Παράλληλα όμως αφήνει εμμέσως ανοιχτό παράθυρο για επίσπευση των εκλογών, σε περίπτωση όξυνσης του πολιτικού κλίματος, επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να βρεθεί στη δίνη μιας “πολύ παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου μεγάλης έντασης”

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα