Πολιτική

Μητσοτάκης: Στη Βουλή όλα τα στοιχεία για διαπλοκή


Στην προηγούμενη συζήτηση για τη διαπλοκή ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη πανωλεθρία. «Χαίρομαι που επανέρχεστε», απάντησε στον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δευτερολογία. Σηκώνοντας το γάντι που του πέταξε νωρίτερα ο πρωθυπουργός καταθέτοντας  αίτημα για προ ημερησίας διάταξη για διαπλοκή και διαφθορά. Εχουν προκύψει νέα δεδομένα κατέληξε ο κ Μητσοτάκης : ο Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και η offshore της Αυγής. Με χαρά να την κάνουμε, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε ότι η φοιτητική παράταξη στην οποία μετείχε ο πρωθυπουργός ήταν ο «Εγκέλαδος». Αυτό τον Εγκέλαδο προκαλέσατε στη χώρα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα. «Είχα την τύχη να σπουδάσω σε σπουδαίο ξένο μη κρατικό πανεπιστήμιο. Εκανα αυτή την επιλογή αλλά μη με εγκαλείτε ότι δεν έχω περάσει έξω από δημόσιο σχολείο, όταν στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο», απάντησε στον πρωθυπουργό.

Απαντώντας σε θέματα της παιδείας, ανέλυσε τις θέσεις του και έθεσε ερωτήματα:

 * Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση με όρους παρελθόντος. Πρέπει να γίνει συζήτηση με όρους μέλλοντος. Να δούμε τι θα χρειάζονται τα παιδιά μετά από είκοσι χρόνια που θα μπουν στην αγορά εργασίας. Γι' αυτό χρειάζεται σύνδεση με την αγορά.

 * Επανέλαβε ότι πρέπει να δοθεί αυτονομία στις σχολικές μονάδες και να αναγνωρίζεται ο ρόλος των εκπαιδευτικών. Πρέπει να αξιολογείται το προσωπικό. Τι είδους αξιολόγηση θέλει η κυβέρνηση; Γιατί 20 μήνες δεν ήρθε καμία νομοθετική ρύθμιση;

 * Κάλεσε την κυβέρνηση να έρθει σε συμφωνία για ένα πλαίσιο αξιολόγησης που θα επιβραβεύει τον άξιο.

 * Επιτέθηκε στην κυβέρνηση επικαλούμενος δηλώσεις της Θ. Φωτίου ότι μόνο το 15% των υπαλλήλων μιλά κανονικά.

 * Πρέπει να αποφασίσουμε αν σε κάθε περιφέρεια πρέπει να υπάρχει ένα πειραματικό σχολείο που θα μπορεί να φοιτήσει ένας καλός μαθητής χωρίς οικονομικές δυνατότητες, τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.

 * Τα πανεπιστήμια βγάζουν φοιτητές που δεν χρειαζόμαστε. Εχει νόημα να βγάζουμε τετραπλάσιο αριθμό γιατρών και να τους «εξάγουμε» σε άλλες χώρες; Δεν πρέπει να αποφασίζουν γι' αυτό τα πανεπιστήμια;

 * Πρέπει ή όχι να γίνει η Ελλάδα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο; Γιατί πρέπει να εξάγουμε 60.000 φοιτητές τον χρόνο, αναρωτήθηκε και επανέφερε το αίτημα για ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις