Πολιτική

Μιχαηλίδου: Στόχος οι περισσότερες, καλύτερες και πιο καλοπληρωμένες δουλειές


Ημέρα χαράς, συγκίνησης, αλλά και μεγάλης ευθύνης, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ανάληψης των καθηκόντων της στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η νέα υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τελετή παράδοσης-παραλαβής τους, βρίσκεται ξανά στο υπουργείο Εργασίας, σε γνώριμα μέρη, μετά από 4,5 χρόνια.

«Τέσσερα χρόνια υπηρέτησα με κόπο και με πολλή δουλειά στο υπουργείο αυτό. Υπηρέτησα σε ένα υπουργείο το οποίο αγάπησα με όλη μου την καρδιά. Ξαναγυρνάω, λοιπόν, εδώ, με την καλύτερη δυνατή ομάδα, παραλαμβάνοντας από έναν πολύ γρήγορο και αποτελεσματικό υπουργό, ο οποίος έχει θέσει τον πήχη πάρα πολύ υψηλά» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της προς τον πρωθυπουργό.

Όπως υπογράμμισε η νέα υπουργός Εργασίας, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το υπουργείο έχει καταφέρει πάρα πολλά ως προς την ταχύτητα της απονομής των εκκρεμών συντάξεων, την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ειδικά των γυναικών, και τη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων. Επίσης, όπως συμπλήρωσε, η Ελλάδα καταγράφει πολύ χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας σε σχέση με το παρελθόν, καθώς ο δείκτης της ανεργίας έφτασε σε μονοψήφιο ποσοστιαίο αριθμό (9,4%).

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κ. Μιχαηλίδου επανέλαβε ότι η ευθύνη είναι μεγάλη και η προσπάθεια θα συνεχιστεί, με κύριους στόχους τις περισσότερες, καλύτερες και πιο καλοπληρωμένες δουλειές, την ευκολότερη καθημερινότητα για τους πολίτες - και οι μεγαλύτεροι πολίτες να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας και νυν υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και εστίασε σε κάποιες δράσεις που υλοποιήθηκαν επί της θητείας του, όπως είναι οι εξής:

- Για πρώτη φορά οι δικαιούχοι συντάξεων αναπηρίας μπορούν να εργάζονται χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς καμία περικοπή της σύνταξής τους.

- Δόθηκε η δυνατότητα στους συνταξιούχους που θέλουν να εργάζονται, να το κάνουν χωρίς να περικόπτεται το 30% της σύνταξής τους. Ήδη, 50.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι είδαν αύξηση 30% στη σύνταξή τους στο τέλος του 2023.

- Επεκτάθηκε η εννεάμηνη παροχή προστασίας της μητρότητας στις ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, μία έμπρακτη πολιτική για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.

- Καθιερώθηκε η δυνατότητα των εργαζομένων να απασχολούνται σε πολλαπλούς εργοδότες και να αυξάνουν σημαντικά τα εισοδήματά τους.

- Ελήφθησαν κρίσιμες αποφάσεις για την προστασία των εργαζομένων σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως για τις υπηρεσίες delivery, ενώ, με συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη ελήφθησαν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

- «Ξεπάγωσαν» νωρίτερα οι τριετίες, μετά από 12 χρόνια και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν αύξηση στα εισοδήματά τους και, προϊόντος του χρόνου, θα είναι πολλοί περισσότεροι.

- Μειώθηκε ο δείκτης της ανεργίας κάτω από 10% και, συγκεκριμένα, στο 9,4%, γεγονός που δείχνει τη δυναμική της οικονομίας.

- Μειώθηκαν σημαντικά οι εκκρεμείς κύριες και επικουρικές συντάξεις και ο ΕΦΚΑ μπήκε σε έναν ρυθμό γρήγορης επίλυσης των προβλημάτων των πολιτών.

- Απέδωσαν τα προγράμματα απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα