Επιχειρήσεις

"Απαξιωτική" προσφορά για Vivartia- Μόλις 175 εκατ. δίνει η CVC


Πολύ χαμηλό τίμημα για την εξαγορά της Vivartia προσφέρει η CVC Capital, γεγονός που καθιστά  σχεδόν αδύνατη την αποδοχή της προσφοράς της από  την πωλήτρια MIG και την Τρ. Πειραιώς - η οποία "έχει λόγο" σ' συτή την πώληση, ως βασικός μέτοχος  του ομίλου.

Οπως ανακοίνωσε η MIG, η προσφορά της CVC περιλαμβάνει τίμημα μόλις 175 εκατ. ευρώ για το 100% των μετοχών της Vivartia, που είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος στον κλάδο τροφίμων.

Επιχειρηματικοί και τραπεζικοί παράγοντες εκφράζουν την άποψη ότι η η προσφορά αυτή είναι "απαξιωτική" για τη Vivartia και επισημαίνουν ότι οι υποψήφιοι αγοραστές δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις υψηλές δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει την προσφορά και τους προταθέντες συμβατικούς όρους συναλλαγής, αλλά είναι μάλλον απίθανο να την αποδεχθεί.

Επισημαίνεται ότι η CVC έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα, έχοντας εξαγοράσει τα νοσηλευτήρια Υγεία, Ιασώ General, Metropolitan, Λητώ και Μητέρα.

Εχει επίσης καταθέσει προσφορά για εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, για την  οποία αναμένεται απόφαση του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα