Οικονομία

Μπάρκας: Μόλις αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό δημιουργήθηκαν 28.000 νέες θέσεις εργασίας


«Τα μέτρα που ανακοίνωσαν ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί προχθές, είναι μέτρα τα οποία δείχνουν πως η χώρα βρίσκεται σε μία κανονικότητα, μετά την έξοδο από τα μνημόνια. Πλέον έχουμε και απτά αποτελέσματα για την έξοδο αυτή, αφού η χώρα μπορεί να σχεδιάζει μόνη της για τους πολίτες της» δήλωσε σήμερα, μεταξύ άλλων, στην ΕΡΤ1, ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ο κόσμος είχε υποστεί πλήθος μειώσεων στις συντάξεις του την περίοδο 2010–2014 ενώ μειώθηκε βιαίως κατά 25% το εισόδημα των Ελλήνων. Εμείς κάνουμε πράξη αυτό για το οποίο είχαμε δεσμευτεί και θα δώσουμε τη 13η σύνταξη, αναλογικά με το μεικτό ποσό της κύριας σύνταξης».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τις 120 δόσεις, σημείωσε πως με αυτό «οδηγούνται στη σύνταξη άνθρωποι οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές. Με αυτή τη ρύθμιση αυτοί θα βγουν από την αφάνεια και θα προστεθεί εισόδημα στην ελληνική οικογένεια».

Σχετικά με την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων, ο κ. Μπάρκας τόνισε πως «είναι κάτι το οποίο ζητούσαν και οι εργοδότες. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επιδοτούμε το 80% των εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων για τους νέους έως 25 και το 25% για νέους έως 29 ετών, αρκεί να αφορούν θέσεις πλήρους εργασίας».

Τέλος, υπογράμμισε πως βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να «δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Τον Φεβρουάριο, τον μήνα που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα πάνω από 28.000 νέες θέσεις εργασίας. Την ίδια στιγμή, δημιουργούμε προγράμματα επανένταξης για ανθρώπους που βρέθηκαν εκτός της αγοράς εργασίας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις