Επιχειρήσεις

Νέα γραφεία της EY στο Μαρούσι


Σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Μαρούσι θα μετακομίσει μέσα στα επόμενα χρόνια η ΕΥ Ελλάδος. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, η εταιρεία προχώρησε σε δεσμευτική συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης δύο κτιρίων του υπό κατασκευή συγκροτήματος «The Grid», που αναπτύσσεται από τις Noval Property και Brook Lane Capital.

Το νέο, βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων θα καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο επί της συμβολής των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο Μαρούσι και αναμένεται να παραδοθεί στο πρώτο μισό του 2025 για τις απαραίτητες εργασίες, ώστε η μετεγκατάσταση της εταιρείας να ξεκινήσει μέσα στο 2026.

Η EY θα μισθώσει δύο από τα τέσσερα κτίρια του συγκροτήματος, συνολικής επιφάνειας άνω των 12.230 τ.μ. Τον εσωτερικό σχεδιασμό των νέων γραφείων της EY Ελλάδος, έχει αναλάβει η αρχιτεκτονική εταιρεία A&M Architects. Τα νέα γραφεία θα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ενώ ενσωματώνουν σύγχρονες, καινοτόμες τεχνολογίες

Η απόφαση για τα νέα γραφεία, έρχεται ως αποτέλεσμα συνεχόμενων ετών αξιοσημείωτης ανάπτυξης της EY στην Ελλάδα, καθώς και πολύ σημαντικής αύξησης του αριθμού του ανθρώπινου δυναμικού της. Στο διάστημα των δέκα ετών από τη μετακόμιση της EY Ελλάδος στο τωρινό της κτίριο στο Μαρούσι, το 2014, οι άνθρωποί της αυξήθηκαν περισσότερο από 240%. Σημειώνεται ότι η EY Ελλάδος απασχολεί 2.500 ανθρώπους σε όλη τη χώρα, με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ σχεδιάζεται και περαιτέρω επέκτασή της με γραφεία στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου μετεγκατάστασης στα νέα γραφεία, ο Γιώργος Παπαδημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Στην ΕΥ, έχουμε ορίσει ως αποστολή μας τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου. Για εμάς, αυτό σημαίνει να ακούμε τους ανθρώπους μας και να τους εξασφαλίζουμε μία εξαιρετική και μοναδική εμπειρία εργασίας - αυτό που ονομάζουμε "theEYexperience" - να παρέχουμε υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες στους πελάτες μας και να αξιοποιούμε την αιχμή της τεχνολογίας, φροντίζοντας έμπρακτα για το περιβάλλον. Τα νέα μας γραφεία, επιβεβαιώνουν ενεργά τις δεσμεύσεις μας αυτές. Ως η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών - και εργοδότης προτίμησης - στην Ελλάδα, οφείλουμε να είμαστε και πρωτοπόροι στον σχεδιασμό των εργασιακών χώρων, αλλά και της εμπειρίας εργασίας, του μέλλοντος».

Εκ μέρους της NovalProperty, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Καπετανάκος, σημείωσε: «Στη Noval Property μετά την επιτυχημένη εισαγωγή μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζουμε δυναμικά την υλοποίηση του επενδυτικού μας προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδόν δύο χρόνια πριν την ολοκλήρωση του εμβληματικού μας έργου "The Grid", με ιδιαίτερη χαρά προχωρήσαμε στην υπογραφή μακροχρόνιας μίσθωσης για δύο από τα τέσσερα κτίρια του συγκροτήματος γραφείων με την EY Ελλάδος. Η συνεργασία αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας και επιβεβαιώνει το κοινό μας όραμα για την ανάπτυξη σύγχρονων γραφειακών χώρων που σχεδιάζονται και λειτουργούν με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και εστιάζουν στην ευημερία των εργαζομένων. Επιπρόσθετα, η μίσθωση από την EY, σε συνδυασμό με την χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την ανάθεση της κατασκευής σε εργολάβο εγνωσμένης αξίας, και την αποδεδειγμένη εμπειρία μας και εξειδίκευση στη διαχείριση έργων, επιβεβαιώνει την ικανότητά μας να υλοποιούμε με επιτυχία την ανάπτυξης μεγάλης κλίμακας ακινήτων, όπως είναι το "The Grid"».

Εκπροσωπώντας την Brook Lane Capital, ο Ιδρυτής της, Aziz Francis, σημείωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για τη συνεργασία μας με την EY, η οποία είναι ενδεικτική της αφοσίωσής μας στην προσέλκυση καταξιωμένων ενοικιαστών παρέχοντας κορυφαίους χώρους γραφείων που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, βιωσιμότητας και καινοτομίας. Το όραμα μας πίσω από το "The Grid", ήταν να δημιουργήσουμε μαζί με τους εγνωσμένου κύρους συνεργάτες μας, Noval Property και Foster + Partners, ένα εμβληματικό συγκρότημα γραφείων στην Αθήνα που διακρίνεται για τον υπερσύγχρονο σχεδιασμό του, τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας και τις προηγμένες ανέσεις του, συμβάλλοντας στην αναγέννηση του περιβάλλοντος και της κοινότητάς του. Με το έργο αυτό συνεχίζουμε να εδραιώνουμε τη φήμη μας ως κυρίαρχος στην αγορά εμπορικών ακινήτων και την αφοσίωσή μας να βρισκόμαστε στο προσκήνιο της δημιουργίας πρωτοποριακών ακινήτων που προσελκύουν ενοικιαστές αναγνωρισμένου κύρους».

Από την πλευρά της Foster + Partners, ο DarronHaylock, Partner και αρχιτέκτονας, σχολίασε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η EY θα μετακομίσει στο "TheGrid", ένα συγκρότημα που αναμένεται να παράσχει εργασιακούς χώρους και υποδομές με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, να δημιουργήσει συνδέσεις με το φυσικό περιβάλλον και να θέσει στο επίκεντρο την ευεξία των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις