Διεθνή

Νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ζητά η Πολωνία


Η Πολωνία πρότεινε σήμερα οι νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία να περιλαμβάνουν την απαγόρευση πώλησης ρωσικών διαμαντιών και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG) ενώ ζήτησε επίσης να ευθυγραμμιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας με εκείνες της Μόσχας.

Στην πρόταση της Βαρσοβίας, που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters, ζητείται να απαγορευτεί η εισαγωγή ρωσικών διαμαντιών και να επιβληθούν κυρώσεις στη ρωσική εταιρεία Alrosa. Από την πώληση διαμαντιών η Ρωσία είχε έσοδα 4,5 δισεκ. δολάρια το 2021.

«Η Alrosa στηρίζει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ευθέως και πλαγίως, εδώ και πολλά χρόνια» αναφέρεται στο έγγραφο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη επιβάλει 11 δέσμες κυρώσεων στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022. Η Πολωνία ζητάει τώρα να απαγορευτεί η εισαγωγή τεχνολογίας των πληροφοριών και των επικοινωνιών (TPE) που προέρχεται από ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών και των υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα, η ΕΕ θα πρέπει να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό LPG για να διαφυλάξει την ακεραιότητα και τη διαφάνεια της αγοράς και να αποτρέψει τη στρέβλωση του ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα