Πολιτική

Νέοι γγ στο Μαξίμου


Τρεις γενικοί γραμματείς τοποθετούνται στην Προεδρία της Κυβέρνηση και θα είναι υπεύθυνοι για το Συντονισμό των τομέων Οικονομικών - Αναπτυξιακών Πολιτικών, Εσωτερικών Πολιτικών και Σύγχρονου Πολιτισμού. Ενισχύεται έτσι η συγκεντρωτική δομή διακυβέρνησης, που προωθείται με το νομοσχέδιο για το "Επιτελικό Κράτος" προκειμένου να καταστεί αποδοτικότερη η λειτουργία της κυβέρνησης.

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερ;, οι νέοι γγ είναι:

    - Βίκυ Λοίζου, γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών
   - Θανάσης Κοντογεώργης, γγ Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών,
   - Νικόλας Γιατρομανωλάκης, γγ Σύγχρονου Πολιτισμού.

 Με την ανακοίνωση των ονομάτων δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα βιογραφικά των νέων κυβερνητικών αξιωματούχων:

Η Βίκυ Λοΐζου είναι πολιτικός επιστήμων - διεθνολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή πολιτική και διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις μεταρρυθμίσεις - ειδικότερα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στον χώρο της οικονομίας και της αγοράς.

Ο Θανάσης Κοντογεώργης σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Πολιτική στο Harvard. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014, παρέχοντας υποστήριξη στο γραφείο Πρωθυπουργού, στον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Επίσης συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους στην Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και στην κατάρτιση πλήθους νομοσχεδίων για τη φορολογική νομοθεσία, τις επιχειρήσεις, το τραπεζικό σύστημα, κ.α.

Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική από το John Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard. Από το 2017 κατέχει τη θέση του Διευθυντή Marketing & Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού στο Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησε το 2016.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα