Ελλάδα

Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Εύβοια - Αισθητός και στην Αττική


Νέα σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ εκδηλώθηκε στην Εύβοια ένα λεπτό πριν τις 10:00 της Κυριακής. Η δόνηση έγινε αισθητή και σε πολλές περιοχές της Αττικής. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση εκδηλώθηκε σε βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων. 

Η τελευταία δόνηση έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τον σεισμό μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 02:52 τα ξημερώματα της Κυριακής (18/5) στην Εύβοια. Σημειώνεται πως και η βραδινή σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 3 χιλιόμετρα ανατολικά του Προκοπίου Ευβοίας, ενώ είχε εστιακό βάθος 14,4 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις