Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και στις επιπτώσεις από την προβληματική Evergrande.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί οριακά στις 30.234 μονάδες, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5%.

Πτώση 0,94% καταγράφει ο Shanghai Composite στις 3.579 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης CSI ενισχύεται κατά 0,57% στις 4.877 μονάδες, κατά 0,17% ο Kospi στις 3.130 μονάδες, κατά 0,32% ο Hang Seng στις 24.265 μονάδες και κατά 0,49% ο δείκτης ASX στις 7.686 μονάδες.

Στην Κίνα, η κεντρική τράπεζα έριξε περισσότερο χρήμα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, και οι επενδυτές ελπίζουν πως το Πεκίνο θα κάνει κινήσεις για να περιορίσει τις επιπτώσεις της προβληματικής Evergrande Group.

Πάντως, νωρίτερα, οι μετοχές της μονάδας ηλεκτρικών οχημάτων της Evergrande έκαναν «βουτιά» έως 26% μετά την προειδοποίηση πως αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον αν δεν λάβει ταχύτατα μια ένεση ρευστότητας, ενώ είπε επίσης πως δεν θα προχωρήσει τα σχέδια για την έκδοση μετοχών RMB.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα