Διεθνή

Νότια Κορέα: 18 νεκροί στις χειρότερες δασικές πυρκαγιές της πρόσφατης ιστορίας


Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα πολλαπλά μέτωπα δασικών πυρκαγιών με τις οποίες δίνουν μάχη πυροσβεστικές δυνάμεις για να τις περιορίσουν εδω και μέρες, καθώς έχουν προκαλέσει καταστροφές που συγκαταλέγονται στις χειρότερες της ιστορίας του κράτους της Ασίας.

«18 άνθρωποι είναι νεκροί εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών», τόνισε αξιωματούχος του υπουργείου Ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας πως άλλοι «έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και 13 έχουν ελαφρά τραύματα».

Ο προσωρινός πρόεδρος Χαν Ντουκ-σου έκανε λόγο για «ζημιές άνευ προηγουμένου», που ξεπέρασαν ακόμη και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.

«Οι δασικές πυρκαγιές που καίνε εδώ και πέντε συνεχόμενες ημέρες στην Ουλσάν και στην Γκιανγκάνγκ προκάλεσαν ζημιές άνευ προηγουμένου», είπε ο κ. Χαν, προσθέτοντας πως εξαπλώθηκαν κατά «τρόπο που ξεπέρασε τα υπάρχοντα μοντέλα πρόβλεψης».

Ελικόπτερο συντρίβεται, νεκρός ο πιλότος

Ελικόπτερο το οποίο συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των τουλάχιστον δέκα πυρκαγιών που σαρώνουν νότιους τομείς της Νότιας Κορέας συνετρίβη σήμερα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο πιλότος του, ενημέρωσε το πυροσβεστικό σώμα.

«Ελικόπτερο που συμμετείχε στη μάχη με τις πυρκαγιές συνετρίβη σε ορεινή περιοχή» της κομητείας Ουλσάν, εξήγησε το νοτιοκορεάτικο πυροσβεστικό σώμα, επιβεβαιώνοντας πως ο χειριστής «κηρύχτηκε νεκρός επιτόπου».

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η υπηρεσία δασών αποφάσισε να καθηλωθούν στο έδαφος όλα τα ελικόπτερα τα συμμετείχαν ως τώρα στις επιχειρήσεις για να ελεγχθούν οι φλόγες που είχαν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα