Διαφοροποιούμενος από τη "γραμμή Σόιμπλε", ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup της 24ης Μαίου.
«Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης, poy θα ζημιώσει την Ευρώπη και την Ελλάδα», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την (μη) φορολόγηση του μεγάλου πλούτου στην Ελλάδα.
«Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Σημείωσε ότι τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα είναι δύσκολα, αλλά αναγκαία, ενώ για το χρέος είπε: «Δεν θα υπάρξει κούρεμα. Θέλουμε να μιλήσουμε για ελάφρυνση. Το χρέος στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί τεράστιο θέμα».