Επιχειρήσεις

Μεγάλο deal στην Υγεία– Το «Ερρίκος Ντυνάν» απορροφά τον όμιλο Euromedica


Μετά την επέλαση των πολυεθνικών funds στην ελληνική αγορά υπηρεσιών υγείας και τις αλλεπάλληλες εξαγορές νοσηλευτικών μονάδων κυρίως από την CVC, έρχεται η ώρα των μεγάλων εγχώριων επιχειρήσεων του κλάδου, που "απαντούν" με κινήσεις διασφάλισης και επέκτασης του ζωτικού τους χώρου.

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο όμιλος της Τρ. Πειραιώς που επιχειρεί να δημιουργήσει έναν ισχυρό επιχειρηματικό σχήμα στον κλάδο, με βασικό πόλο το «Ερρίκος Ντυνάν», προσφέροντας μαζί με τον στρατηγικό επενδυτή Farallon, σανίδα σωτηρίας στη «Euromedica», η οποία ανήκε στον πρώην όμιλο Λιακουνάκου/Axon.

H εταιρεία «Ημιθέα» που ανήκει στον όμιλο της Τρ. Πειραιώς και κατέχει τις μετοχές του «Ερρίκος Ντυνάν», απορροφά τον όμιλο «Euromedica». Το deal ανακοινώθηκε επίσημα και μπαίνει σε φάση υλοποίησης.

Με την απορρόφηση-συγχώνευση δημιουργείται νέο ισχυρό επιχειρηματικό σχήμα, που περιλαμβάνει δεκάδες διαγνωστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, κλινικές και νοσοκομεία. Θα διαθέτει ισχυρή παρουσία στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές επαρχιακές πόλεις και θα είναι σε θέση να πεπεκτείνει τις δραστηριότητες του.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι «η δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους Υγείας στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση της απορρόφησης, η ΗΜΙΘΕΑ θα διαθέτει έναν πλήρως καθετοποιημένο Όμιλο με παρουσία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, και σε Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, με ευρεία γεωγραφική κάλυψη της Ελληνικής Επικράτειας».

Το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν θα πλαισιωθεί από 7 Γενικές και Μαιευτικές Κλινικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο και Κοζάνη, από ένα ευρύτατο δίκτυο 23 Διαγνωστικών Κέντρων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λάρισα, Πιερία, Αλεξανδρούπολη), καθώς και από ένα Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο νέος όμιλος υγείας θα απασχολεί πάνω από 2.700 εργαζομένους, ενώ θα διαθέτει περισσότερες από 1.000 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πάνω από 120.000 περιστατικά τον χρόνο. Στην πρωτοβάθμια περίθαλψη το δίκτυο του ομίλου, στην ωρίμανσή του, θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 1.000.000 επισκέψεις ετησίως μέσα από ένα πλέγμα 3.500 συνεργαζόμενων ιατρών σε όλη την Ελλάδα.

Η διαδικασία απορρόφησης θα ξεκινήσει σύντομα και η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων Αρχών Ανταγωνισμού και τη λήψη των προβλεπόμενων στον νόμο εταιρικών εγκρίσεων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Υγεία