Πολιτική

Ο Κασσελάκης έχει εταιρίες στο εξωτερικό – «Θα τις πουλήσω αν με αφορά ο νόμος»


O Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαίωσε το σημερινό ρεπορτάζ του «news247», ότι έχει στην κατοχή του εταιρείες στο εξωτερικό, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργεί ζήτημα ασυμβίβαστου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, νόμος του 2016 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα, απαγορεύει ρητά για οποιοδήποτε πρόσωπο να έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα του προέδρου πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή και αυτή του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή αλλοδαπής εταιρίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε σε ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο, ότι θα πουλήσει τις εταιρείες που έχει στο εξωτερικό, εφόσον ο νόμος αφορά και αυτόν.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια.
Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής.

Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε.

ΥΓ: Ποτέ δε θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα