Ενέργεια

Ο Mytilineos εξαγόρασε την Volterra του ομίλου «Αβαξ»


Ενισχύει την παρουσία του στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ο όμιλος Mytilineos, εξαγοράζοντας την εταιρεία εμπορίας-διανομής  ρεύματος Volterra, που ανήκε μέχρι τώρα στον όμιλο Αβαξ.

Με την κίνηση διευρύνει το μερίδιο του στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στο 13% και βάζει στόχο εντός του 2024 να φτάσει το 20-25%.

Οπως σημειώνει η εισηγμένη εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της MYTILINEOS για  διεύρυνση της πελατειακής της βάσης, με περαιτέρω καθετοποίησή της στη λιανική αγορά ρεύματος και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή.

 Η ενσωμάτωση της VOLTERRA (μετά την Watt+Volt) στο Sub-Segment M Energy Customers Solutions, αυξάνει το μερίδιο αγοράς του ομίλου MYTILINEOS σε 13%. Με την προσθήκη μεγάλων πελατών Υψηλής Τάσης, νέων εξαγορών και νέων πελατών Μέσης και Χαμηλής Τάσης, το ποσοστό αυτό αναμένεται εντός του 2024 να φτάσει το 20% - 25%, χάρη στο διαρκώς διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών.

Η ΑΒΑΞ θα εισπράξει κατά την ημερομηνία μεταβίβασης €6 εκατ. ως αρχικό τίμημα και €7 εκατ. ως προκαταβολή προσθέτου τιμήματος. Εφόσον συγκεκριμένες προϋποθέσεις της συναλλαγής εξελιχθούν ομαλά και επιτευχθούν συγκεκριμένοι μέσο- και μακροπρόθεσμοι στόχοι, το συνολικό τίμημα μπορεί να φτάσει μέχρι €24 εκατ. κατά το μέγιστο.

Η ανακοίνωση της «Αβαξ»

Η «Αβαξ» τονίζει ότι αποφάσισε να πουλήσει την  Volterra, εστιάζοντας στις κατασκευές, τις παραχωρήσεις και το real estate.

Σε  ανακοίωση με την οποία γνωστοποιεί την υπογραφή Σύμβασης (SPA) για πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην VOLTERRA ΑΕ προς την MYTILINEOS, αναφέρει ότι

- η κίνηση αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Εταιρείας να εστιάσει στον χώρο των κατασκευών, παραχωρήσεων και real estate, όπου υπάρχουν θετικές προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

- Σε συνδυασμό με την επιτυχημένη πώληση του χαρτοφυλακίου έργων ΑΠΕ στην «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» το 2022, η Εταιρεία εξέρχεται έτσι από τον κλάδο με σημαντικές υπεραξίες.

- Υπό την ιδιοκτησία της MYTILINEOS, οι πελάτες της Volterra, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 2,2% της αγοράς, θα επωφεληθούν από την τεχνογνωσία του μεγαλύτερου ιδιώτη καθετοποιημένου ενεργειακού παρόχου. Παράλληλα θα έχουν πρόσβαση σε αυξημένη γκάμα προϊόντων, χωρίς να διαταράσσεται η εξαιρετική εξυπηρέτηση και ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική που τους προσφέρεται.

- Η Αβαξ θα εισπράξει κατά την ημερομηνία μεταβίβασης ποσό €6 εκατομμυρίων ως αρχικό τίμημα και ποσό €7 εκατομμυρίων ως προκαταβολή προσθέτου τιμήματος. Εφόσον συγκεκριμένες προϋποθέσεις της συναλλαγής εξελιχθούν ομαλά και επιτευχθούν συγκεκριμένοι μεσοπρόθεσμοι & μακροπρόθεσμοι στόχοι, το συνολικό τίμημα μπορεί να φτάσει μέχρι το ποσό των €25 εκατομμυρίων κατά το μέγιστο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα