Διεθνή

Οκτάι: «Θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου, αν δεν αφοπλιστούν»


Νέες απειλές από την Τουρκία, μέσω του αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι, ο οποίος σε δηλώσεις του από τα κατεχόμενα της Κύπρου μίλησε για τα νησιά του Αιγαίου, λέγοντας ότι η Τουρκία θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν.

Ο Οκτάι ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα βλέπει με ελληνοκυπριακά «γυαλιά» το Κυπριακό και στη συνέχεια στάθηκε στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο.

Σε εκείνο το σημείο Οκτάι εξαπέλυσε τις απειλές του, λέγοντας: «Είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας που εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου κατά σαφή παραβίαση των διεθνών συμφωνιών. Εάν δεν γίνει το συντομότερο δυνατό ο αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου, θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των νησιά στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και συμφωνιών».

Μητσοτάκης: Η Τουρκία να ακούσει την ΕΕ και να αποκλιμακώσει την ένταση

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος απέναντι στην Τουρκία για ακόμα μια φορά.

Ο πρωθυπουργός, φτάνοντας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι θα ενημερώσει το ευρωπαϊκό συμβούλιο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ότι η Αθήνα καλύπτεται πλήρως από το προσχέδιο συμπερασμάτων και ζητά από την Τουρκία με σαφήνεια να αμφισβητεί την κυριαρχία της χώρας μας.

«Ελπίζω πραγματικά η Τουρκία να εισακούσει αυτή την φορά τις παραινέσεις γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να μειωθεί η ένταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους δυο μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκλειστική υπαίτιο την γείτονα χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις