Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Σταδιακά δίνονται στη κυκλοφορία οι δρόμοι


Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Σταδιακά δίνονται στη κυκλοφορία οι δρόμοι.

To συλλαλητήριο διοργάνωσαν στις 18.30 στα Προπύλαια ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ ενάντια στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Μαζί τους θα βρεθούν μαθητές, γονείς αλλά και φοιτητές, ενώ την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΔΕΔΥ καλώντας τους εργαζόμενους στο δημόσιο να δώσουν το «παρών». Αντίστοιχες συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Σε κοινή τους ανακοίνωση ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ εκφράζουν την αγωνία του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για το άνοιγμα των σχολείων με απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και χωρίς προετοιμασία που θα διασφαλίζει την υγεία μαθητών κι εκπαιδευτικών και το να παραμείνουν ανοιχτά.

Οι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες σημειώνουν πως τα μηνύματα που εκπέμπονται ακόμα και από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων με δεδομένη την εξάπλωση της πανδημίας, είναι αντιφατικά και αντικρουόμενα.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, αραίωση των μαθητών στις αίθουσες, επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα και προσλήψεις με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.