Πολιτική

Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη


Φοιτητικοί Σύλλογοι και εργατικά σωματεία διοργανώνουν απόψε ολονύκτιες διαμαρτυρίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα και να μην εμπλακεί η χώρα μας σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

Στην Αθήνα, η ολονύκτια διαμαρτυρία ξεκινά στις 8 μ.μ., στα Προπύλαια, μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρωί, οργανώνονται συγκεντρώσεις  μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις.

Αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει μέχρι την Παρασκευή οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Κοινωνιολογίας, Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, Σχολών Μηχανικών, Επιστημών Υγείας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού και Επιστημών Τροφίμων του ΠαΔΑ. Επίσης οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ.

Στη Θεσσαλονίκη, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7 μ.μ. στον Λευκό Πύργο. Πολύμορφες δράσεις διοργανώνονται το πρωί  στις σχολές. Τη δράση στηρίζει και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Αντίστοιχα φοιτητικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρρα στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Χανιά, με αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων και τη στήριξη σωματείων και φορέων.

Και εργατικά σωματεία

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης «να βρεθούμε μαζί με τους φοιτητές, τη Δευτέρα 13 Μάη» απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Μια σειρά εργατικά σωματεία, καλούν τους εργαζόμενους της Αττικής να συμμετάσχουν μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στην ολονύκτια διαμαρτυρία σημειώνουν. Κάλεσμα απηύθυναν την Παρασκευή τα συνδικάτα Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Εμποροϋπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια κλπ

Την κινητοποίηση στηρίζουν ακόμη οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ),  σωμαμεία εργαζομένων στη ναυτιλία (ΠΕΜΕΝ), τη χημική βιομηχανία κλπ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα