Επιχειρήσεις

Ομιλος ΕΛΒΕ: Κέρδη +43% με μειωμένες πωλήσεις


Η διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους ήταν η "απάντηση" του ομίλου ΕΛΒΕ (Ελληνική Βιομηχανία Ενδυμάτων) στην κάμψη των πωλήσεων που προκάλεσαν τα μέτρα κατά της πανδημίας (κλείσιμο καταστημάτων και περιορισμοί στη λειτουργία τους επί μεγάλο χρονικό διάστημα) κατά το πρώτο εφετινό εξάμηνο.

Ετσι, ενώ οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου  μειώθηκαν κατά 9,8%, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους αυξήθηκαν κατά 43,2%!

Η εισηγμένη εταιρεία ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα εξαμήνου, τα οποία διαμορφώθηκαν ως εξής (ενοποιημένα στοιχεία ομίλου):

    - Πωλήσεις 13,9 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 9,8% σε σχέση με το περυσινό α΄εξάμηνο
    - Μεικτά κέρδη μειωμένα κατά 8,8%

    - Προ φόρων κέρδη +34%
    - Καθαρά κέρδη μετά από φόρους 1,8 εκατ. ευρώ, +43,2% από πέρυσι.

Τα εξαμηνιαία μεγέθη της εισηγμένης μητρικής εταιρείας διαμορφώθηκαν ως εξής το πρώτο εξάμηνο:

   - Κύκλος εργασιών 6,4 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 4,4% 
   - Μεικτά κέρδη +6,5%
    - Κέρδη προ φόρων +26,9%
   - Κέρδη μετά από φόρους +34,8%

Η εταιρεία επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του Ομίλου επηρεάστηκαν από τη μείωση του κύκλου εργασιών των θυγατρικών εταιρειών του. Η πτώση αυτή οφείλεται στην αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής, λόγω της πανδημίας.

Τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας δεν επηρεάστηκαν αρνητικά από την πανδημία, λόγω της φύσης του αντικειμένου της, που είναι η προμήθεια στολών εργασίας και Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), καθώς και η παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ).

Ο ομιλος και η εισηγμένη μητρική εταιρεία διατήρησαν την ισχυρή χρηματοοικονομική τους θέση. Τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία αποτιμώνται σε 3,4 εκατ. ευρώ,. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα του ομίλου είναι 2,6 εκατ. ευρώ, ενώ της μητρικής εταιρείας ανέρχονται σε 1,6 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα