Άμυνα & Διπλωματία

Παραμένουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού στην κατάταξη της 2021 Β ΕΣΣΟ Στρατού και ΠΑ


Με ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε ότι τα μέτρα που ίσχυσαν κατά την κατάταξη των υπόχρεων στρατιωτικής θητείας με την 2021 Α' ΕΣΣΟ για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού και προς διευκόλυνση τους, ισχύουν και για τους  υπόχρεους στρατιωτικής Θητείας που θα παρουσιαστούν στο Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία με τις αντίστοιχες  2021 Β' ΕΣΣΟ , «οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κανονικά».

Δηλαδή ισχύουν τα εξής:

-Για όσους διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον COVID-19 πριν καταταγούν, θα πρέπει να απευθύνονται στο κατά περίπτωση αρμόδιο Φρουραρχείο, προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση και να μετακινηθεί η ημερομηνία κατάταξης τους μετά την ίαση τους.

-Όσοι στρατεύσιμοι προσέλθουν για κατάταξη σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και μετά την υποβολή τους σε RAPID TEST COVID-19 διαγνωστούν θετικοί, θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους.

-Αναφορικά με την μετακίνηση των προς κατάταξη οπλιτών, το σημείωμα κατάταξης αποτελεί αποδεικτικό για την αναγκαιότητα μετακίνησης αυτών και των γονέων τους που πιθανόν να τους συνοδεύουν. Στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών θα επιδίδεται στους γονείς των κατατασσομένων βεβαίωση κατάταξης ως δικαιολογητικό επιστροφής στην μόνιμη κατοικία τους.

Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας Covid-19, εφίσταται η προσοχή των υπόχρεων σε στράτευση ως προς τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, την αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά κυρίως ως προς την αποφυγή συμμετοχής σε εκδηλώσεις συνωστισμού και συγχρωτισμού τις τελευταίες ημέρες πριν από την κατάταξη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάταξη στον Στρατό Ξηράς θα γίνει από 16 έως 19 Μαρτίου,  ενώ όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας θα παρουσιαστούν από 8 έως 11 Μαρτίου 2021.

Η κατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία θα γίνει στις 8η Μαρτίου, για όσους στρατεύσιμους έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι/2 έως Ι/4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε επιτροπής απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων  και στις 8 και 9 Μαρτίου για τους λοιπούς στρατεύσιμους όλων των στρατολογικών υπηρεσιών.