ΕΥΖην

Pink Floyd: Έρχεται αποκατεστημένη έκδοση του "Pulse"


Στις 18 Φεβρουαρίου οι Pink Floyd θα δώσουν στην κυκλοφορία «αποκατεστημένη και με καινούργιο μοντάζ» έκδοση – σε Blu-ray και DVD – του βίντεο συναυλιών «Pulse», όπου καταγράφεται η πελώρια τουρνέ τους Division Bell.

Στο Pulse υπάρχει και η εμφάνιση του συγκροτήματος στις 20 Οκτωβρίου 1994 στο Earl’s Court του Λονδίνου με μια πλήρη ερμηνεία του The Dark Side of the Moon.

Όπως σημειώνει το περιοδικό Rolling Stone, η ταινία είχε προηγουμένως περιληφθεί στο box set The Later Years των Floyd που είχε κυκλοφορήσει το 2019. Για εκείνη την έκδοση, ο Aubrey “Po” Powell των Hipgnosis – είχαν δημιουργήσει τα έργα για τα πιο εμβληματικά εξώφυλλα των δίσκων της μπάντας – έκανε καινούργιο μοντάζ των πλάνων που είχε τραβήξει ο σκηνοθέτης David Mallet.

Στο εικαστικό της επανέκδοσης – για την πρώτη έκδοση το είχε δημιουργήσει ο Storm Thorgerson των Hipgnosis μαζί με τον Peter Curzon – ο Powell μαζί με τον ντιζάινερ Rupert Truman των StormStudios συνεισφέρουν φωτογραφίες.

Επιπλέον, στη συσκευασία της επανέκδοσης περιλαμβάνεται αντίγραφο του κόκκινου φωτός που αναβοσβήνει της αρχικής κυκλοφορίας του 1995, το οποίο, με δύο μπαταρίες AA, θα μπορεί πλέον να αναβοσβήνει για πάντα.
 
«Ουσιαστικά, είναι ένα μηχάνημα που σκεφτήκαμε ότι είναι διασκεδαστικό» είπε, σε ανακοίνωση, για το φως ο Mason. «Είναι μια ιδέα του Storm Thorgerson που είχε σχέση με το The Dark Side of the Moon και τον παλμό (pulse), και είναι ένα live άλμπουμ άρα και το box είναι “alive”. Μετά απ' αυτό, ως προς πραγματικά βαθιά νοήματα μπορεί κάποιος να δυσκολευτεί λιγάκι» πρόσθεσε.
 
Στις επανεκδόσεις περιλαμβάνονται βίντεο συναυλιών, ντοκιμαντέρ, πλάνα προβών στην τουρνέ και άλλα καθώς και βιβλιαράκι 60 σελίδων. Εκτός από την καινούργια έκδοση του βίντεο συναυλίας «Pulse», η μπάντα παρουσιάζει πολλές ζωντανές συναυλίες οι οποίες επισήμως δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Όλες ηχογραφημένες μεταξύ 1970 και 1972.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα