Επιχειρήσεις

Πλώρη για το Χρηματιστήριο βάζει ο νέος όμιλος τροφίμων του Θεοδωρόπουλου


Ψηλά τον πήχη των επιδιώξεων θέτει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος για τον νέο όμιλο τροφίμων που συγκροτεί, με τελευταίο σημαντικό απόκτημα να είναι το 45% της ΙΟΝ. Μιλώντας στο περιθώριο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς, ο κ.Θεοδωρόπουλος επισήμανε ότι στόχος του είναι στο απώτερο μέλλον να εισάγει το νέο όμιλο στο Χρηματιστήριο.

Η είσοδος στο Χρηματιστήριο αποτελεί έναν εκ των βασικών στρατηγικών στόχων που θέτει ο πρώην ιδιοκτήτης της Chipita, ο οποίος «επανέκαμψε» άκρως δυναμικά στον επιχειρηματικό στίβο, συστήνοντας ένα νέο όμιλο τροφίμων με ισχυρή προοπτική.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στα σενάρια που τον θέλουν να συνεργάζεται εκ νέου με τον όμιλο Olayan, σημειώνοντας ότι όντως έχουν υπάρξει συζητήσεις. Απέφυγε, ωστόσο, να επεκταθεί σε λεπτομέρειες αναφορικά με το εύρος αλλά και την πορεία των διαβουλεύσεων που έχει με τον εν λόγω όμιλο, ο οποίος αποτέλεσε συνοδοιπόρο της Chipita για δύο δεκαετίες.

Τον Φεβρουάριο,  πριν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών στη συμφωνία πώλησης της Chipita στην αμερικανική πολυεθνική Mondelez, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος εξαγόρασε την σοκολατοποιία «ΙΟΝ», με στόχο να την καταστήσει βασικό πόλο ισχυρού ελληνικού ομίλου στον κλάδο τροφίμων.

 Στον όμιλο αυτό, πέραν της ΙΟΝ θα ενταχθούν η βιομηχανία αλλαντικών "Νίκας", η εταιρεία «Ελληνικοί Χυμοί» στην οποία  ο επιχειρηματίας απέκτησε προχθές στρατηγική συμμετοχή, καθώς και οι συμμετοχές στην γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ και σε μικρότερες επιχειρήσεις.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα