Σκληρή κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την τροπολογία που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία και αφορά τις συναθροίσεις και διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή.
Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε την τροπολογία «ντροπιαστική για τη χώρα και τη Δημοκρατία», υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σκοπό να προστατεύσει το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αλλά να περιορίσει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
«Εκδίκηση απέναντι στην κοινωνία»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «ενοχλήθηκε από τον τίμιο αγώνα του κυρίου Ρούτσι», ο οποίος επιδιώκει να μάθει την αλήθεια για τον χαμό του παιδιού του, και «εκδικήθηκε την κοινωνία απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις έξω από τη Βουλή».
«Είναι προσβλητική για τη Δημοκρατία η σημερινή απόφαση», σημείωσε ο κ. Φάμελλος, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «θέλει να κρύψει» τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.
Αναφορές σε αισχροκέρδεια και σκάνδαλα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η ελληνική κοινωνία υποφέρει από την ακραία αισχροκέρδεια», για την οποία «ευθύνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του». Παράλληλα, έκανε λόγο για «αποκαλύψεις διαφθοράς και σκάνδαλα» που «συνταράσσουν την κυβέρνηση».
Μεταξύ αυτών, αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, λέγοντας ότι «στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να έχει λάβει επιχορηγήσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και οκτώ αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών ένα πολυτελές».
«Χρειαζόμαστε μια προοδευτική Ελλάδα»
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι «αυτή η Ελλάδα δεν μας αξίζει», αναφερόμενος στις αναφορές της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο —όπως είπε— «χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση».
«Χρειαζόμαστε μια προοδευτική Ελλάδα, την οποία ο κ. Μητσοτάκης προφανώς δεν μπορεί να διασφαλίσει. Γι’ αυτό και αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο και να έχουμε μια προοδευτική κυβέρνηση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.