Πολιτική

Πρόταση Ανδρουλάκη στην Βουλή για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, προωθεί πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στη Βουλή με στόχο την επικαιροποίηση του ομόφωνου ψηφίσματος για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αύριο θα κατατεθεί στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή του κ. Ανδρουλάκη, με την οποία ζητείται η σύγκληση ειδικής συνεδρίασης για να επιβεβαιωθεί και να επικαιροποιηθεί το περιεχόμενο του ομόφωνου ψηφίσματος της Βουλής από τις 22 Δεκεμβρίου 2015, που προωθεί την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης και την ανάληψη κάθε δυνατής διπλωματικής προσπάθειας για την έναρξη απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η πρωτοβουλία είχε ήδη ανακοινωθεί από τον κ. Ανδρουλάκη κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 31 Ιουλίου, πριν από τη διακοπή των εργασιών, όταν είχε δηλώσει:

«Αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή να επιβεβαιώσουμε και να επικαιροποιήσουμε το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων, το ψήφισμα του 2015. Καθαρά λόγια, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Και αμέσως μετά να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, στο πλαίσιο της λύσης των δύο κρατών, όπως λένε και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Τη μόνη δίκαιη, τη μόνη βιώσιμη λύση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών σε αυτήν την πολύπαθη περιοχή. Είναι ο μόνος τρόπος η χώρα μας να φύγει από ένα κάδρο απαξίωσης, που μπήκε με ευθύνη του πρωθυπουργού».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις