Ελλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική την Πέμπτη


Αττική, Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Βοιωτία, Λέσβος, Χίος και Ψαρά τοποθετούνται στην κατηγορία 4 όσον αφορά στον κίνδυνο πυρκαγιάς την Πέμπτη (20/6). Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου με τις περιοχές σε πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα (Υψηλός κίνδυνος, κατηγορία 3).

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις