Επιχειρήσεις

Prodea: "Τρέχει" 17 projects για επενδύσεις €518 εκατ.


Ενα επενδυτικό πρόγραμμα-μαμούθ έχει στα σκαριά η εισηγμένη εταιρία ακινήτων Prodea, ου σχεδιάζει να επενδύσει σε βάθος τριετίας 528 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της  και για συμμετοχές σε μεγάλα κοινοπρακτικά projects.

Το πλάνο περιλαμβάνει 17 projects, που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης ή σχεδιασμού. Θα χρηματοδοτηθούν εν μέρει από ίδια κεφάλαια της εταιρείας. Η  Prodea θα εξασφαλίσει την αναγκαία ρευστότητα προχωρώντας σε κινήσεις αποεπένδυσης από ακίνητα όπου εξασφαλίζει  υπεραξία της τάξης του 15% με 20% σε δύο-τρία χρόνια, έχοντας  επιπλέον εισπράξει σημαντικά ενοίκια σ' αυτό το διάστημα.

ΟΙ νέες επενδύσεις αφορούν συγκροτήματα γραφείων, αποθηκευτικούς χώρους για logistics, ξενοδοχεία και οικιστικά projects.

Στον τουριστικό τομέα προτεραιότητα αποτελεί η ανακαίνιση του 5στερου ξενοδοχείου που απέκτησε στη Μήλο και του ξενοδοχείου 5 αστέρων που αποκτήθηκε στην Κορτίνα της Ιταλίας.

Σε φάση μελέτης και προκαταρκτικών ενεργειών βρίσκεται το μεγάλο project για τη δημιουργία μεγάλου campus γραφείων στο Μαρούσι, στο «δαχτυλίδι» της Αττικής Οδού, όπου η Prodea έχει αγοράσει δύο όμορα οικόπεδα  συνολικής επιφανείας 15.000 τμ. 

Αυτό το project προσκρούει επί του παρόντος στον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ) και στην απόφαση των δήμων να μην εκδώσουν οικοδομικές άδειες πριν εκδοθεί σχετική απόφαση του ΣτΕ. 

Στον τομέα των Logistics η εταιρεία ολοκληρώνει την εξαγορά ενός ακόμη οικοπέδου στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να δημιουργήσει επιπλέον 100.000 τ.μ. αποθηκών, με επένδυση 57 εκατ.ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Prodea