Ελλάδα

Προφυλακιστέοι οι γονείς του νεογέννητου που βρέθηκε στα σκουπίδια στην Βραυρώνα


Στη φυλακή θα οδηγηθεί το ζευγάρι, με καταγωγή από το Νεπάλ, μετά την απολογία του για το θάνατο του νεογέννητου παιδιού τους που βρέθηκε πεταμένο σε σκουπίδια στην Βραυρώνα πριν από λίγες ημέρες.

Οι δύο γονείς οδηγήθηκαν το πρωί στα δικαστήρια και απολογήθηκαν στην ανακρίτρια τη υπόθεσης, για την κατηγορία της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας από κοινού, αρνούμενοι ότι το μωρό γεννήθηκε ζωντανό και ότι ο θάνατός του οφείλεται σε δική τους ενέργεια. Και οι δύο δήλωσαν πως είναι λυπημένοι για ό,τι συνέβη και ανέφεραν πως όχι μόνο δεν είχαν πρόθεση να βλάψουν το μωρό, αλλά είχαν αποφασίσει και τα ονόματα που θα του έδιναν αν ήταν αγόρι ή κορίτσι. Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τους δύο γονείς προφυλακιστέους.

Η μητέρα, 24 ετών, φαίνεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού πως γέννησε το παιδί σε ξενοδοχείο που εργαζόταν και ότι αμέσως μετά τον τοκετό έχασε τις αισθήσεις της. Όπως φέρεται να υποστηρίζει, όταν συνήλθε διαπίστωσε πως το νεογνό δεν είχε σημάδια ζωής. Η μητέρα είπε πως το είδε μελανιασμένο, χωρίς σφυγμό. Έτσι, σύμφωνα με την εξιστόρηση που έκανε στην ανακρίτρια, πανικοβλήθηκε και μέσα στην σύγχυση της αποφάσισε να το πετάξει και το έβαλε σε μία σακούλα σκουπιδιών. Η 24χρονη λέγοντας στην Ανακρίτρια πως αναγνωρίζει το λάθος της για το οποίο λυπάται πάρα πολύ, ζήτησε να μην κριθεί προφυλακιστέα ώστε να μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει και να στέλνει χρήματα στην πατρίδα της καθώς εκεί μεγαλώνουν οι γονείς της ένα ανήλικο παιδί που έχει.

Ο πατέρας, 23 ετών, φέρεται να είπε στην απολογία του ότι δεν ήταν παρών όταν γεννήθηκε το μωρό. Είπε επίσης, παρά την προανακριτική του κατάθεση, πως πήγε τη σακούλα στον κάδο απορριμάτων χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο της σακούλας. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, έμαθε τι είχε συμβεί, όταν του μίλησε η σύζυγός του μέσα στο ταξί που πήγαιναν για να λάβουν πρώτες βοήθειες για τη λεχώνα στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα