Αγορές

Πτώση στη Wall - 200 μονάδες κάτω ο Dow


Με πτώση έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς η επικείμενη αύξηση επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται στο επίκεντρο, ομοίως και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε απώλειες, ενώ η Fed πιθανότατα δεν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στο τέλος του μήνα. Η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Fed προσανατολίζεται σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης.

Πτώση στα κέρδη β΄ τριμήνου ανακοίνωσε η Bank of America , κυρίως λόγω της μείωσης των εσόδων από το investment banking, καθώς η δραστηριότητα αναδοχών διαμορφώθηκε αρκετά χαμηλότερα από τα επίπεδα-ρεκόρ του προηγουμένου έτους. Με τις εισαγωγές στο χρηματιστήριο να βρίσκονται "στον πάγο" και τις επιχειρήσεις να πατούν φρένο στις συναλλαγές, οι προμήθειες επενδυτικής τράπεζικής της Bank of America μειώθηκαν 47% στα 1,1 δισ. δολάρια στο τρίμηνο. Τα κέρδη μειώθηκαν στα 5,93 δισ. δολάρια ή 73 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, από τα 8,96 δισ. δολάρια ή 1,03 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

 Η Goldman Sachs Group ανακοίνωσε απώλειες κερδών στο β΄  τρίμηνο του 2022, αφού ήταν λιγότερες οι συμφωνίες, αποδυναμώνοντας τις επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες της τράπεζας. Συγκεκριμένα, γνωστοποιήθηκε άνοδος 2,8 δισ. δολαρίων ή 7,73 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σχέση με τα 5,3 δισ. δολάρια ή 15,02 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, καταγράφοντας απώλειες 48%, χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν.

Σχέδιο για να μειώσει τις προσλήψεις και τις δαπάνες σε κάποιες μονάδες έχει η Αpple, ώστε να αντιμετωπίσει μια πιθανή οικονομική κάμψη. Σύμφωνα με το Bloomberg, η κίνηση είναι μια προσπάθεια να υιοθετηθεί μια πιο συνετή προσέγγιση όσον αφορά τις δαπανές σε μια περίοδο που κρίνεται αβέβαιη. Οι αλλαγές δεν θα επηρεάσουν όλα τα τμήματα.

Έπεσε η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο μετά το ξεκίνημα της πανδημίας. Σύμφωνα με το CNBC, ο δείκτης της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Κατοικιών (NAHB) διολίσθησε 12 μονάδες, όντας πλέον στις 55. Η πτώση ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην ιστορία μετά από αυτήν του Απριλίου  του 2020.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν σήμερα Coinbase, bitcoin και ethereum. H μετοχή του Coinbase ενισχύθηκε 17%, ωθούμενο από τα "άλματα" bitcoin και ethereum. Το bitcoin ανέβηκε 6% στα 22.167 δολάρια. Το ethereum αυξήθηκε 13% στα 1.511 δολάρια. Ο δείκτης βρισκόταν στις 80 μονάδες τον Ιούλιο του περασμένου έτους

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 31,071.75 μονάδες, με πτώση 0.69%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 3,829.4 μονάδες, χάνοντας 0.87%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 11,360.05 μονάδες, με απώλειες 0.81%.

Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου ανέβηκε 0.4%, όντας στα 1.710,20 δολάρια ανά ουγγιά.

Στο πετρέλαιο, , το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου του Brent ενισχύθηκε 5,11% και έφτασε στα 106 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό πετρέλαιο WTI Αυγούστου αυξήθηκε 5,1% στα 102,6 δολάρια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις