Αγορές

Σε δίνη πιέσεων το χρηματιστήριο - Επιταχύνεται η πτώση


 Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί στο χρηματιστήριο και οι δείκτες βυθίζονται ολοταχώς, έχοντας διασπάσει καθοδικά διαδοχικές στηρίξεις. Μετά τη σταδιακή αποθέρμανση και την αργή διολίσθηση η αγορά έχει πάρει τον δρόμο της διόρθωσης. Απώλειες καταγράφουν 8 στις 10 μετοχές.

Σε κρίσιμη περιοχή στήριξης ο ΓΔ, που υποχωρεί στις 1.450 μονάδες, χάνοντας περίπου 1,45%. Αναλυτές εκτιμούν ότι τς επόμενες μέρες θα δοκιμαστεί η αντοχή χαμηλότερων στηρίξεων στις 1.445 μονάδες, με επόμενο καθοδικό βήμα τις 1.420. Πάνω από 2,5% χάνει ο τραπεζικός δείκτης

Η αγορά δείχνει να έχει χάσει τη δυναμική της, απουσία νέων καταλυτών που θα συντηρούσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον και θα δημιουργούσαν προσδοκίες για νέο κύκλο ανάκαμψης. Συνεχίζει να εστιάζει στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται και στην ειδησεογραφία από τον επιχειρηματικό χώρο, που αφορά κυρίως επενδυτικά projects και deals.

 Το deal που ανακοινώθηκε σήμερα για την εξαγορά της ασφαλιστικής "Ευρώπη" από τον όμιλο Intracom και τον μετασχηματισμό των θυγατρικών του εταιρειών ακινήτων, δεν είχε την αναμενόμενη επίδραση στην αγορά. Αντίθετα μάλιστα, η μετοχή της Intracom βυθίστηκε στο -5%

Αρνητική εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης, όπου αντικείμενο προβληματισμού αποτελούν το θέμα των επιτοκίων και οι γεωπολιτικές εξελίξεις. Περίπου 5 μονάδες ανεβαίνουν οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών χρεογράφων, +7 μβ του ελληνικού, που έχει εκτιναχθεί στο 3,64%

 Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ οι βασικοί δείκτες υποχωρούν με επιταχυνόμενο ρυθμό  κι αυτή την ώρα βρίσκονται στα χαμηλά ημέρας. συνεδρίαση ξεκίνησε με θετικό πρόσημο στους δείκτες και πολλές μετοχές να σημειώνουν κέρδη. Στη συνέχεια κινήθηκαν σε τροχιά αργής διοίσθησης.

Ο Γενικός Δείκτης  υποχωρεί  κατά 1,48% στις 1.449,9  μονάδες. Ο FTASE25  της μεγάλης κεφαλαιοποίησης χάνει 1,63%, υποχωρώντας στις 3.513,6 μονάδες. Περίπου 1,35% χάνει ο δείκτης των mid caps.
Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 2,55%. Με θετικό πρόσημο μόνον οι Τρ. Ελλάδος και Attica +1%. Στο κόκκινο Alpha  -3,3% Eurobank -3%, Εθνική -2%,  Πειραιώς -1,8% Optima -1,2%.

Στο ταμπλό των εμποροβιομηχανικών και λοιπών blue chips ανοδικά κινούνται μόνο τρεις μετοχές: ΟΠΑΠ και Quest +1%, Σαράντης +0,4%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Motor Oil -3,6%, Autohellas -2,5%, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και  Aegean -2,2%,  ΟΤΕ -1,8%, ΕλβάλΧαλκόρ -1,5%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις