Πολιτική

Σκανδαλώδες «δώρο» Πατούλη στην ΚΑΕ ΑΕΚ


«Δώρο» 900.000 ευρώ  προσφέρει - σκανδαλωδώς και παρανόμως - στην ΚΑΕ ΑΕΚ. η περιφερειακή διοίκηση του Γ. Πατούλη. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, η περιφερειακή αρχή αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τις εργασίες ανακαίνισης και επισκευής του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Ανω Λιοσίων, τις οποίες βάσει των συμβάσεων μίσθωσης ήταν υποχρεωμένη να καλύψει η καλαθοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "ΕφΣυν", στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας την περασμένη Τρίτη,, η περιφερειακή αρχή εισηγήθηκε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την οποία η Περιφέρεια αναλαμβάνει με δικούς της πόρους ένα σύνολο εργασιών, όπως τη στεγανοποίηση της οροφής, την εγκατάσταση ξύλινου παρκέ προδιαγραφών FIBA, την εγκατάσταση συστήματος εισιτηρίων (ticketing), ηλεκτρονικών πινάκων, αποδυτηρίων κ.λπ. Ετσι η Περιφέρεια Αττικής αναβαθμίζει πλήρως το κλειστό γυμναστήριο, καλύπτοντας δαπάνες 900.000 ευρώ τις οποίες  έπρεπε να επωμισθεί η ΚΑΕ
 Οι παραπάνω εργασίες εμπίπτουν στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η ΚΑΕ ΑΕΚ με το ιδιωτικό συμφωνητικό μισθώσεως που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2020 με το ΣΕΦ (στο οποίο ανήκει το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Ανω Λιοσίων).

Η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής έχει ήδη γνωματεύσει ότι η προγραμματική σύμβαση που εισηγήθηκε η περιφερειακή αρχή «προτείνεται μη νόμιμα», εξηγώντας ότι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του Γυμναστηρίου αποτελούν «υποχρέωση της μισθώτριας (ΚΑΕ ΑΕΚ), όπως ρητώς ορίζεται στο άρθρο 56 παρ. 12 του ν. 2725/2009.

Ο κ. Πατούλης αγνόησε τη γνωμοδότηση-προειδοποίηση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα