Επιχειρήσεις

Στα σκαριά deal Ελλάκτωρ-Αβαξ για μερίδια στις εταιρείες της γέφυρας Ρίου


Επιδιώκοντας να εξασφαλίσει ρευστότητα για την εκτέλεση ανειλημμένων μεγάλων  έργων και προγραμματισμένων επενδύσεων, η κατασκευαστική Αβαξ προτίθεται να πουλήσει τις συμμετοχές της στις δύο εταιρείες διαχείρισης-εκμετάλλευσης της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Οπως ανακοινώθηκε, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την πώληση μέρους αυτών των συμμετοχών της στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, θυγατρική της Ελλάκτωρ, που ελέγχεται μετοχικά από την ολλανδική Reggeborgh.

 

Οι συζητήσεις αφορούν ποσοστό 5,69% της εταιρείας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ. και 6,35% της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕ.

Σε ανακοίνωση της η Αβαξ επιβεβαίωσε ότι διερευνά το επενδυτικό ενδιαφέρον για εκχώρηση των ποσοστών που κατέχει στις δύο εταιρείες.

Η ανακοίνωση της ΑΒΑΞ:

Κατόπιν ερωτήματος της Eπιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου αναφορικά με την συμμετοχή της ΑΒΑΞ ΑΕ (η "Εταιρεία") στην παραχώρηση της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, η Εταιρεία διευκρινίζει τα εξής:

Όπως έχει ήδη αναφερθεί στις Εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2021 και το α’ εξάμηνο του 2022, ο Όμιλος ΑΒΑΞ έχει λάβει την απόφαση να απο-επενδύσει από ορισμένες συμμετοχές, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων συμμετοχών του σε έργα παραχώρησης.

Στα πλαίσια αυτά η Εταιρεία διερεύνησε το επενδυτικό ενδιαφέρον για εκχώρηση του ποσοστού 20,53% στην ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ (και 21,55% στην ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ), έχοντας καταλήξει σε επί της αρχής συμφωνία με τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών για την μεταβίβαση του συνόλου της συμμετοχής της.

Η επί της αρχής αυτής συμφωνία εξαρτάται από όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, οι οποίες δεν την καθιστούν οριστική. Όταν και εφόσον οι όροι αυτοί συντρέξουν και οι προϋποθέσεις και αιρέσεις πληρωθούν, η Εταιρεία θα προβεί, όπως πάντα, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, στις δέουσες γνωστοποιήσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ:

Τις πληροφορίες για κυοφορούμενο deal επιβεβαίωσε και ο όμιλος Ελλάκτωρ. Σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Κατόπιν προφορικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, η εταρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η εξ΄ολοκλήρου θυγατρική της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση από την ΑΒΑΞ μετοχών των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε., που αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% του μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως.

Τηρώντας τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις και προς προστασία του επενδυτικού κοινού, η Ελλάκτωρ διαβεβαιώνει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα