Επιχειρήσεις

Stellantis: Επαναγορά μετοχών 1,5 δις ευρώ– Διανέμει μέρισμα €4,2 δις ευρώ


Σε επαναγορά μετοχών έως 1,5 δισ. ευρώ, προέβη η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, μετά τα ρεκόρ του 2022, ενώ θα διανείμει και μέρισμα 4,2 δισ. ευρώ στους μετόχους.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, oι αγορές θα λάβουν χώρα μέχρι το τέλος του 2023, όπως ανακοινώθηκε από τη Stellantis, ενώ περιμένει άλλη μια χρονιά με διψήφιες αποδόσεις, παρά τις ελλείψεις ανταλλακτικών.

Η εταιρία, με περιθώριο κέρδους 13% το 2022, έκανε γνωστό ότι όλες οι περιοχές της αναπτύσσονται και σημειώνουν ρεκόρ κερδοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Οι αποδόσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους μειώθηκαν σε σύγκριση με το πρώτο λόγω των εμπλοκών στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Οι ελλείψεις οδηγών φορτηγών και τρένων στο δεύτερο εξάμηνο "πάρκαραν" χιλιάδες αυτοκίνητα στο εργοστάσιο της Stellantis στην ανατολική Γαλλία.

Οι δυσκολίες στην παράδοση των οχημάτων στους αγοραστές αυτοκινήτων αυξάνουν τα ήδη μεγάλα βιβλία παραγγελιών των κατασκευαστών που λένε ότι θα αντισταθμίσουν την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Η ανταγωνίστρια Renault ανακοίνωσε πως αναμένει τον Φεβρουάριο, άνοδο των αποδόσεων, ενώ οι μειώσεις τιμών σε αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Tesla Inc. και η Ford Motor Co. στα EVs προμηνύει αρνητικές εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα