Στην μεγαλύτερη κατάσχεση φορτίου οπιούχων-ναρκωτικών δισκίων που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Επικράτεια προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων του ΣΔΟΕ με συνδρομή της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (D.E.A).
Αναλυτικότερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά:
Α) 479 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 26.084.000 ναρκωτικά δισκία με την δραστική ουσία Τραμαδόλη ( η οποία ανήκει στον πίνακα Δ’ του Ν. 4139/13 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις» ) και
Β) 48 χαρτοκιβώτια που περιείχαν τα περιγραφόμενα στα φορτωτικά έγγραφα λευκά είδη οικιακής χρήσεως και τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσο κάλυψης (τάπα) με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.
Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών δισκίων ανέρχεται τουλάχιστον στο ποσό των 13.000.000 δολαρίων Η.Π.Α (κατά προσέγγιση 11.700.000€).