Τράπεζες

Στο ΤΧΣ τα διεθνή βραβεία Εταιρικής Διακυβέρνησης και καλύτερου Δ/ντος Συμβούλου


«Ουδείς προφήτης στον τόπο του». Το γνωμικό από την Καινή Διαθήκη επιβεβαιώνεται και την περίπτωση του ΤΧΣ και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ηλία Ξηρουχάκη: Στην Ελλάδα βρέθηκαν πολλές φορές στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής, επικρίσεων και αμφισβήτησης. Στο εξωτερικό όχι μόνον δεν αμφισβητούνται, αλλά βραβεύονται.

Ο διεθνής οργανισμός International Finance Awards απένειμε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) το βραβείο «άριστης εταιρικής διακυβέρνησης» (Best Corporate Governance), βραβεύοντας παράλληλα τον κ. Ξηρουχάκη ως τον «καλύτερο Διευθύνοντα Σύμβουλο» χρηματοπιστωτικού οργανισμού (Best CEO – Financial Institute) για το 2022.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν μετά από λεπτομερή αξιολόγηση στοιχείων λειτουργίας, αποδοτικότητας και διακυβέρνησης. Συνιστούν  αναγνώριση της συμβολής του ΤΧΣ σε καινοτόμες δράσεις στήριξης της τραπεζικής αγοράς,  οι οποίες υλοποιούνται με σεβασμό και πιστή τήρηση των ορθών-βέλτιστων  πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης.

Η επιλογή έγινε από τον οργανισμό International Finance Awards, κατόπιν  προσεκτικής αξιολόγησης από εξειδικευμένο επιτελείο έρευνας, που εντοπίζει οργανισμούς οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντικά επιτεύγματα.

Μεταξύ των οργανισμών αυτών υψηλή θέση στην Ελλάδα κατέχει το ΤΧΣ, χάρη στην επιτυχημένη συμβολή του στην ανάπτυξη και αναβάθμιση  της εγχώριας τραπεζικής αγοράς.

 Στην προσπάθεια αυτή αξιολογήθηκε και η ουσιαστική συμβολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΧΣ, Ηλία Ξηρουχάκη, που διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία σε ανώτατες θέσεις ευθύνης σε τράπεζες και άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 
Τα Βραβεία International Finance Awards αναγνωρίζουν το ταλέντο, τις ηγετικές δεξιότητες, την καθαρή αξία και τις ικανότητες σε μια διεθνή πλατφόρμα. Μετά από προσεκτική εξέταση των υποψηφιοτήτων από εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα, οι νικητές ανακηρύσσονται με βάση την αίτησή τους και τα προηγούμενα επιτεύγματά τους.

Στα βραβεία αυτά μπορούν να συμμετάσχουν στελέχη C-level και ανώτεροι εκπρόσωποι διοικητικών στελεχών στους τομείς των χρηματοοικονομικών, των τραπεζών, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, της μεσιτείας, των ασφαλίσεων, της ενέργειας, των logistics και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική.
 
Τα βραβεία International  Financial Awards αποβλέπουν στην αναγνώριση της συμβολής χρηματοπιστωτικών οργανισμών (εν προκειμένω του ΤΧΣ)  στην παγκόσμια πιστωτική αγορά, καθώς και στην επιβράβευση όσων εμφανίζουν εξαιρετικές επιδόσεις. Επίσης τιμώνται στελέχη που διαθέτουν υψηλό επίπεδο ηγετικών προσόντων και επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα τους.
 
Η βράβευση του ΤΧΣ αποδίδεται στην προώθηση ορθών αρχών διακυβέρνησης και στην υιοθέτηση πληθώρας σχετικών δράσεων που συνέβαλαν καθοριστικά στην αναβάθμιση λειτουργίας των Διοικητικών Συμβουλίων των ελληνικών συστημικών τραπεζών. Η καθοριστική συμβολή του ΤΧΣ με την  συνεργασία των τραπεζών, συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση του επενδυτικού κοινού όσον αφορά τα συστημικά προβλήματα και στην προώθηση πολιτικών διαφάνειας και υπεύθυνης διακυβέρνησης.
 
Παράλληλα με την επιδίωξη διαφάνειας και υπευθυνότητας που περιλαμβάνονται στις έξι αρχές υπεύθυνης τραπεζικής που έχει καταρτίσει ο ΟΗΕ, η έμφαση του ΤΧΣ στην αποτελεσματικότητα συνέβαλε στην διαμόρφωση μιας νέας εποχής σταθερής, βιώσιμης  και κερδοφόρου ανάπτυξης των ελληνικών τραπεζών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΤΧΣ