Επιχειρήσεις

Στον Ιβάν Σαββίδη το Λιμάνι του Βόλου με 51 εκατ. ευρώ - Ο ΟΛΘ προτιμητέος επενδυτής


Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη, ανακηρύχθηκε ως προτιμητέος επενδυτής για την απόκτηση 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ΑΕ έναντι 51 εκατ. ευρώ, μετά την αποσφράγιση από το ΤΑΙΠΕΔ των τεσσάρων δεσμευτικών προσφορών που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό.

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι έχει να επισκεφτεί την Ελλάδα μεγάλο χρονικό διάστημα, παραμένει ζεστός και δραστήριος σε επιχειρηματικό επίπεδο και φέρεται να ενδιαφέρεται και για το λιμάνι του Ηρακλείου. Η συνέχιση της επιχειρηματικής του δράσης, ωστόσο, είναι πιθανό να δημιουργήσει τις συνθήκες για την αναζωπύρωση μιας νέας σύγκρουσης γεωπολιτικής φύσεως, με δεδομένη και εκπεφρασμένη την αντίρρηση Αμερικανών και Ευρωπαίων για περαιτέρω επέκταση του Σαββίδη και των ρωσικών συμφερόντων.

Σ' ό,τι αφορά στον διαγωνισμό για το λιμάνι του Βόλου, ο φάκελος θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και τα έγγραφα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά τη σχετική έγκριση. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το συνολικό τίμημα για την απόκτηση ποσοστού 67% των μετοχών του Ο.Λ.Β. Α.Ε θα καταβληθεί εφάπαξ.
 Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η εξέλιξη αυτή, σε μια κρίσιμη στιγμή για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, αποδεικνύει την πίστη τής επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα Βόλου, της Μαγνησίας και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Αποτελεί, επίσης, ψήφο εμπιστοσύνης στις διαδικασίες του Ταμείου, το οποίο λειτουργεί με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, για την αξιοποίηση κρίσιμων περιουσιακών στοιχείων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Παράλληλα, το Ταμείο ανακήρυξε την Κοινοπραξία «Goldair Cargo A.E.- Goldair Handling Α.Ε.» ως Επιλαχόντα Προτιμητέο Επενδυτή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα