Ελλάδα

Συγκέντρωση υπεράσπισης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κόντρα στις κραυγές μίσους - Κλειστός ο σταθμός «Βικτώρια»


Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε προσωρινά ο σταθμός "Βικτώρια" στη Γραμμή 1 Μετρό "Πειραιάς- Κηφισιά" και οι συρμοί διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση. Στην περιοχή της πλατείας Βικτώριας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή αντιφασιστική και αντιομοφοβική συγκέντρωση της τρανσφεμινιστικής συνέλευσης «Καμία Ανοχή» για την υπεράσπιση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας απέναντι στις κραυγές μίσους που ξεσηκώθηκαν το τελευταίο διάστημα με αφορμή το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: «Νιώθουμε την ανάγκη να μην παραχωρήσουμε σπιθαμή στη ρατσιστική, εθνικιστική, ομοφοβική, τρανσφοβική και μισογυνική επιχειρηματολογία τους και στις κορώνες μίσους. Θα υπερασπιστούμε τις ζωές μας στο δρόμο. Περήφανα.»

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί αρχικά στις 10.30 στο Σύνταγμα, σε απάντηση της συγκέντρωσης ακροδεξιών και παραεκκλησιαστικών οργανώσεων εναντίον του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η αστυνομία απαγόρευσε την συγκέντρωση της ομάδας «Καμία Ανοχή» στο Σύνταγμα αλλά επέτρεψε τη διεξαγωγή της ομοφοβικής σκοταδιστικής συγκέντρωσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα