Αγορές

Συγκρατημένη άνοδος στην Wall Street


Με ήπιες κινήσεις εν μέσω εορτών κινούνται οι επενδυτές έχοντας, ωστόσο, κατά νου τα διάφορα μακροοικονομικά και εταιρικά νέα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στήριξη, μεταξύ άλλων, δίνει ο ενεργειακός τομέας όπως και ο τεχνολογικός. 

Με ενδιαφέρον παρατηρούν, από την άλλη πλευρά, οι αναλυτές τις δηλώσεις του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης ο οποίος θέτει εν αμφιβόλω την εφαρμογή του νέου φορονομοσχεδίου Τραμπ. Πιο συγκεκριμένα, τόνισε  πως η πολιτεία εξετάζει να αναδιαρθρώσει τον φορολογικό κώδικα ως απάντηση στο φορολογικό νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση Τραμπ.Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος τόνισε πως το φορολογικό νομοσχέδιο μπορεί να είναι αντισυνταγματικό.

«Θα προτείνουμε μια αναδιάρθρωση του φορολογικού μας κώδικα. Δεν είμαι καν σίγουρος ότι αυτό που έκαναν είναι νομικά συνταγματικό και αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε τώρα» σημείωσε ο κ. Κουόμο σε συνέντευξη του στο CNN.

Ήπια άνοδο καταγράφει το αργό πετρέλαιο η τιμή του οποίου κινείται στα 59,60 δολ. το βαρέλι. Την ίδια ώρα με κέρδη εμφανίζεται και το συμβόλαιο του χρυσού κατά 0,30% στα 1,294 δολ η ουγγιά.

Στα ίδια επίπεδα διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Συγκεριμένα, παρέμειναν στις 245.000 ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι αναλυτές εκτιμούσαν για 239.000. Παράλληλα, ο μέσος όρος των αιτήσεων τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες αυξήθηκε ελαφρά κατά 1.750 στις 237.750. Ο αριθμός των ατόμων που ήδη λαμβάνει επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 7.000 στα 1,94 εκατομμύρια.

 

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις