ΕΥΖην

Συλλεκτικά πικάπ με LED που αλλάζουν χρώμα από τον Brian Eno


Ο μουσικός, συνθέτης και παραγωγός δίσκων Brian Eno, ο καλλιτέχνης που καθιέρωσε τον όρο "ambient music", περιγράφει τον εαυτό του ως «μη μουσικό». Ταυτόχρονα, όμως, είναι και ένας πασίγνωστος εικαστικός μιας και, από τη δεκαετία του 1970, εκθέτει πολλά έργα σε όλον τον κόσμο.

Προσφάτως, παρουσίασε μια σειρά πικάπ με LED τα οποία αλλάζουν χρώμα.

Αντλώντας έμπνευση από τα έργα του James Turrell, του Μοντριάν, του κινήματος του σουπρεματισμού και της ρωσικής πρωτοπορίας των αρχών του 20ού αιώνα, ο Eno εξερευνά συνεχώς τις δυνατότητες του φωτός.

Eno

Στη σειρά πικάπ που δημιούργησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης Paul Stolper Gallery του Λονδίνου, είναι ενσωματωμένοι σε κάθε πικάπ μηχανισμοί φωτισμού τόσο στη βάση του όσο και στο πλατό, που επιτρέπουν μια ελεύθερη ροή μοναδικών συνδυασμών LED χρωμάτων καθώς παίζει η μουσική.

«Το φως από αυτό ήταν απτό, λες και είχε αιχμαλωτιστεί σε ένα νέφος ατμού» δήλωσε ο Eno με το που είδε το ολοκληρωμένο προϊόν.

Eno

«Καθόμασταν και το κοιτάζαμε με τις ώρες, καθηλωμένοι με αυτή την απολύτως καινούρια εμπειρία του φωτός ως φυσικής παρουσίας» εξομολογήθηκε.

Διατέθηκαν μόνο 50 πικάπ τα οποία είναι ένας ψυχεδελικός συνδυασμός ήχου και όρασης. Κάθε κομμάτι είναι υπογεγραμμένο από τον Brian Eno και στο πίσω μέρος του κάθε πικάπ είναι εγχαραγμένος ο αριθμός της παρτίδας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα