Επιχειρήσεις

Σύμπραξη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Αβαξ-Ελλάκτωρ για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού


 Κοινή πρόταση για την κατασκευή των επεκτάσεων της Αττικής Οδού κατέθεσαν οι όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ (μέσω της θυγατρικής Ακτωρ Παραχωρήσεις) και Αβαξ, αξιοποιώντας τον νέο θεσμό των “Πρότυπων Προτάσεων”.
  Ο νέος θεσμός δίνει τη δυνατότητα σε ιδιωτικούς φορείς να εκπονούν μελέτες για έργα άνω των 200 εκατ. ευρώ και να τα προτείνουν στο υπουργείο Υποδομών προς έγκριση και δημοπράτηση
 Ο φάκελος για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού κατατέθηκε προ δύο εβδομάδων στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης. Περιλαμβάνει τεχνικές μελέτες, τεκμηρίωση της σκοπιμότητας του έργου και της αξίας της προτεινόμενης επένδυσης, μελέτη κόστους/οφέλους και  χρηματοοικονομικό μοντέλο χρηματοδότησης για τρεις επεκτάσεις προς Λαύριο, Ραφήνα και Σήραγγα Ηλιούπολης.
  Στο κοινοπρακτικό σχήμα συμμετέχουν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 36%, η Άκτωρ Παραχωρήσεις (Ελλάκτωρ) με 32% και η Αβαξ επίσης με 32%.

  Η Επιτροπή Αξιολόγησης θα εξετάσει ενδελεχώς τον φάκελο και αν κάνει δεκτή την πρόταση, θα κινηθούν από το υπουργείο οι διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμού. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν το έργο υλοποιηθεί ως ΣΔΙΤ, ως Παραχώρηση ή αποκλειστικά με κρατική χρηματοδότηση.

 Αν η προτείνουσα κοινοπραξία κερδίσει το διαγωνισμό, θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου με βάση τις μελέτες που η ίδια εκπόνησε. Στην περίπτωση που το έργο ανατεθεί μέσω του διαγωνισμού σε άλλο επιχειρηματικό σχήμα, ο ανάδοχος θα καταβάλει στην κοινοπραξία  το κόστος για τις μελέτες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα