Αγορές

Συνεχίζει ανοδικά το χρηματιστήριο- "Πάνω από τον φράχτη" ο ΓΔ


Οι αγορές συνηθίζουν σιγά-σιγά να ζουν με την ενεργειακή κρίση, τα αυξανόμενα επιτόκια και τον υψηλό πληθωρισμό, που βρίσκονται πλέον σταθερά στο επίκεντρο της προσοχής και αποτελούν βασικούς παράγοντες διαμόρφωση κλίματος. Το ελληνικό χρηματιστήριο επηρεάζεται όλο και λιγότερο από αυτούς τους παράγοντες, εστιάζοντας στα ζητήματα της ελληνικής οικονομία και στις καλές επιδόσεις εξαμήνου των εισηγμένων εταιρειών.

Σε ανοδική τροχιά παραμένουν και σήμερα οι βασικοί δείκτες του ΧΑ, έχοντας καταγράψει 9 συνεδριάσεις με θετικό πρόσημο στις τελευταίες 10. Ο τζίρος παραμένει χαμηλός, αλλά οι προσδοκίες έχουν αναθερμανθεί, κθώς μάλιστα ο ΓΔ δείχνει ικανός να υπερβεί την κρίσιμη αντίισταση σις 837-843 μονάδες.

Μικρά κέρδη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ο DAX σημειώνει άνοδο 0,60%, ο CAC40 στο Παρίσι κερδίζει 1,25%, ο FT-100  στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,3%.

Μικρές μεταβολές - της τάξεως του 1% - σημειώνονται στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Αντίθετα, συνεχίζεται η μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης. Πιέζονται σήμερα τα γερμανικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά και οι αποδόσεις των 10ετών ανεβαίνουν κατά 5-7 μονάδες βάσης. Σχεδόν αμετάβλητη η απόδοση του ελληνικού.

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ το στοίχημα είναι τώρα η υπέρβαση των 840 μονάδων, που αποτελεί προϋπόθεση περαιτέρω ανοδικής κίνησης του ΓΔ.

Οι βασικοί δείκτες έχουν κινηθεί μέχρι στιγμής σε θετικό έδαφος,καταγράφοντας αξιόλογα κέρδη. και στη συνέχεια διολισθαίνουν με διακυμάνσεις. δείκτες κινούνται με θετικό πρόσημο από το ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται τώρα στα υψηλά ημέρας στις 846,7 μονάδες με άνοδο 0,85%

Περίπου 0,85% κερδίζει  και ο FTASE-25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στις 2.040,3 μονάδες. Ο FT40M των mid caps σημειώνει οριακή άνοδο 0,18%.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε ανοδικά μέχρι +1,59% και παραμένει τώρα  στα υψηλά ημέρας (+1,55%). Εθνική και Alpha +1,8%, Πειραιώς +1,5%, Eurobank +1,1%. Αμετάβλητη η Attica Bank, στο κόκκινο η Τρ. Ελλάδος (-1,6%).

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips  ΤΕΝΕΡΓΑ +1,8%, Τιτάν +1,6%, Coca-Cola +1,1%, Μυτιληναίος και Aegean +1%.

Μόνον 4 μετοχές καταγράφουν (μικρές) απώλειες: ΟΠΑΠ  -0,7%, Quest και Jumbo -0,4%, ΟΛΠ -0,1%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα