Πολιτική

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις αγορές σήμερα 23/3/2016


 Ιδού τα κορυφαία πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τι χρηματοπιστωτικές αγορές σήμερα Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016:

1. Οι  ευρωπαϊκές μετοχές είναι άνοδο, καθώς οι αγορές ανακάμψουν από τις  επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Ευρωπαϊκές μετοχές κέρδισαν έδαφος την Τετάρτη, ωθούμενες από μετοχές που σχετίζονται με ταξίδια, μια ημέρα μετά τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ο DAX έφτασε μέχρι 1% ενώ ο CAC40 ανέβηκε 0,7%. Νωρίτερα, οι αγορές στην Ασία έκλεισαν ως επί το πλείστον κάτω, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην διάρκεια της νύχτας αρνητικά κατά των θανατηφόρων επιθέσεων στις Βρυξέλλες, που άφησε τουλάχιστον 31 νεκρούς και 260 τραυματίες.

2. Τα επιθετικά λόγια της Fed έφεραν άνοδο στο δολάριο

Το αμερικανικό δολάριο αυξήθηκε σε υψηλό εβδομάδας έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, την Τετάρτη, και ενισχύθηκε από τα επιθετικά σχόλια από τους αξιωματούχους της Federal Reserve.

Ο πρόεδρος της τράπεζας της Fed στη Philadelphia, Patrick Harker δήλωσε αργά την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να εξετάσει μια άλλη αύξηση των επιτοκίων από τον επόμενο μήνα και πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε τουλάχιστον τρεις αυξήσεις πριν από το τέλος του έτους.

Εν τω μεταξύ, ο Charles Evans πρόεδρος της Fed στο Chicago δήλωσε ότι αναμένει ακόμη δύο αυξήσεις των επιτοκίων φέτος, αν η οικονομία παραμένει σε τροχιά.

Η αγορά θα πρέπει να δώσει προσοχή σε μια ομιλία του προέδρου της Fed στο St. Louis, του James Bullard, αργότερα μέσα στην ημέρα που θα κρίνει περαιτέρω την ισορροπία των απόψεων μεταξύ των πολιτικών υπευθύνων για την προοπτική της περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

3. Τα futures πετρελαίου είναι μειωμένα

Οι τιμές του πετρελαίου είναι χαμηλότερες εν μέσω στοιχείων ότι θα αυξηθούν τα αποθέματα του αργού με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 31 σεντς, ή 0,75%, στα 41,14, δολ. ενώ το Brent μειώθηκε 19 σεντς, ή 0,45%, στα 41,60 δολ. το βαρέλι. Η εκτίμηση είναι για αύξηση αποθεμάτων κατά 3,0 εκατ. βαρέλια

Το American Petroleum Institute ανέφερε ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαρτίου, πολύ περισσότερο από τις προβλέψεις για αύξηση 2,7 εκατομμύρια βαρέλια.

4. βρετανική λίρα υπό πίεση εν μέσω φόβων Brexit

Η στερλίνα συνέχισε να υποχωρεί έναντι του δολαρίου και του ευρώ καθώς οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες θεωρήθηκε ότι αυξάνουν τις πιθανότητες μιας βρετανικής εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

5. Credit Suisse κάνει περικοπές κόστους

Η Credit Suisse Group ανακοίνωσε ότι κάνει περικοπές δαπανών 800 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (821 εκατομμύρια δολ.) και σχεδιάζει να συρρικνώσει περαιτέρω την επενδυτική τραπεζική.  Οι περικοπές περιλαμβάνουν την κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας στο τμήμα του Global Markets.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις