Πολιτική

Τα πιο απολαυστικά σταντ στην έκθεση «Ζυθογνωσίας»


Οι καλύτερες μπύρες του κόσμου στην 3η Έκθεση Ζυθογνωσίας στο Ζάππειο Μέγαρο

Ραντεβού στο Ζάππειο Μέγαρο έδωσαν το Σαββατοκύριακο οι λάτρεις της μπύρας. Η 3η Έκθεση Ζυθογνωσίας ολοκληρώθηκε την Κυριακή με τεράστια επιτυχία, με τους επισκέπτες να αποχωρούν έχοντας απολαύσει ένα γευστικό ταξίδι μέσα από τις δεκάδες μπύρες που μπορούσαν να δοκιμάσουν. Επαγγελματίες και άνθρωποι όλων των ηλικιών  που είτε γνωρίζουν τα μυστικά της μπύρας είτε μέσα από αυτή την έκθεση ξεκίνησαν αυτό το γευστικό και αρωματικό ταξίδι απήλαυσαν υψηλής ποιότητας μπύρες. Η 3η Έκθεση Ζυθογνωσία αυτοπροσδιορίζεται ως έκθεση για «Microbreweries and Premium Beers», καθώς στη φετινή διοργάνωση καθιερώνεται πλέον ως η κατ’ εξοχήν βιτρίνα των ελληνικών μικροζυθοποιείων και όλων των προϊόντων ζύθου υψηλής ποιότητας που μπορεί να συναντήσει κάποιος στην ελληνική αγορά.

Στην έκθεση συμμετείχαν 46 ζυθοποιίες, ενώ παράλληλα υπήρχαν ακόμη 14 εκθέτες. Ανάμεσα στις ζυθοποιίες που ξεχώρισαν ήταν η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, στο σταντ της οποίας οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν τέσσερις διαφορετικές μπύρες, που άφησαν ικανοποιημένους ακόμη και τους πιο απαιτητούς ουρανίσκους. 

Εμείς τις δοκιμάσαμε και σας τις παρουσιάζουμε:

ATHINEO: Hoppy Lager

Ελαφριά, με νότες λυκίσκων και ντελικάτη πικράδα στην επίγευση, χρυσοκίτρινη με ανθώδη αρώματα από μίγμα λυκίσκων.

AFFLIGEM BLONDE: Abbey

Δυνατή ξανθιά μπύρα, με χρυσαφένιο λαμπερό χρώμα και επαναζύμωση στη φιάλη, αφήνει επίγευση με νότες φρούτων, φρέσκου ψωμιού και βανίλιας.

AFFLIGEM DOUBLE: Abbey

Σκούρα μπύρα με βαθύ ρουμπινί χρώμα και επαναζύμωση στη φιάλη με γεύση που θυμίζει αρώματα μπαχαρικών. Ισορροπημένη επίγευση αρωματικού λυκίσκου και πικάντικη μαγιάς.

ΒΙΟΣ5: Lager

Πέντε δημητριακά της ελληνικής γης συνδυάζονται αρμονικά για να δώσουν στην ΒΙΟΣ5 την πλούσια μεστή γεύση της. Μια ισορροπημένη σύνθεση που κάνει τη μπύρα ΒΙΟΣ5 ιδιαίτερη και μοναδική. 

Εκτός από τις ζυθοποιίες, στη Ζυθογνωσία συμμετείχαν Έλληνες μικροζυθοποιοί και κάποιοι μάλιστα έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους, καθώς ο αριθμός των μικροζυθοποιείων πολλαπλασιάζεται εντυπωσιακά σε όλη τη χώρα. 

 

Η Marea Beer είναι μια Double Malt Ale μπίρα, που παρασκευάζεται από 5 δημητριακά και διακρίνεται από τη μεστη της γεύση και το άρωμα εσπεριδοειδών και αποξηραμένων φρούτων. Διπλοζύμωτη αφιλτράριστη και απαστερίωτη, με βαθύ χρυσαφί χρώμα και πορτοκαλί ανταύγειες, συνδυάζει την ελαφρώς γλυκιά γεύση των δημητριακών με την πικράδα του λυκίσκου, αφήνοντας μια έντονη και με διάρκεια επίγευση.

Θα την βρείτε σε κάβες και μεγάλα σούπερ μάρκετ. 

Η Kirki είναι μια Pale Ale μπύρα με 5,6% αλκοόλ που επαναζυμώνεται στη φιάλη.            

Με πικράδα που ισορροπεί ιδανικά με γλυκά στοιχεία από τη βύνη και τη μαγιά και άρωμα γήινο, με νότες από άνθη και εσπεριδοειδή, η Kirki ήρθε να σε μυήσει στο διαφορετικό. 

Η Pikri ανήκει στην, διάσημη πια, κατηγορία India Pale Ale (Ι.Ρ.Α). Είναι ανοιχτόχρωμη ξανθιά με 5,7% αλκοολικούς βαθμούς και φυσικά θολή αφού δεν φιλτράρεται και επαναζυμώνεται στη φιάλη. Για την παραγωγή της χρησιμοποιούνται δύο κορυφαίοι λυκίσκοι, προσφέροντας έναν υπέροχο συνδυασμό αρωμάτων φρεσκάδας από εσπεριδοειδή και τροπικά φρούτα και μια χαρακτηριστικά πικρή, γοητευτική επίγευση. 

 

Παράλληλα, οι επισκέπτες της Ζυθογνωσίας είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γευστικές τους εξερευνήσεις με «food pairing». Δημιουργός των νοστιμιών αυτών, με έμπνευση από το κίνημα των γκουρμέ Food Trucks (καντίνες) των ΗΠΑ, ήταν ο ανατρεπτικός και πολυσυλλεκτικός σεφ του εστιατορίου «Food Mafia», Ηλίας Σκουλάς. Με τις δημιουργίες του στη Ζυθογνωσία 2016 έδωσε ένα δείγμα από το μενού του εστιατορίου του «Burgers & Buns», που θα ανοίξει στην Αθήνα τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Οι τιμές κυμαίνονταν από 4 έως 6 ευρώ και οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν το περίφημο Cubano με χειροποίητο ψωμί, ψητό χοιρομέρι, μουστάρδα Ντιζόν, ζαμπόν και αγγούρι τουρσί, το Pork Bao με χειροποίητο ψωμί ατμού, ξεψαχνισμένη κατσίκα και σάλτα banga cauda, πατάτες κομμένες στο χέρι με σάλτσα από κρόκο αυγού και άλλα πρωτότυπα και γκουρμέ street food.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις