Χρηστικά

Τέλος χρόνου για σειρά πληρωμών και υποχρεώσεων προς την εφορία


Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων που ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ και αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους. 

Εντός της ημέρας πρέπει να καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας, η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ του 2021, η  όγδοη δόση του φόρου εισοδήματος, όπως επίσης και η πρώτη δόση της ρύθμισης των 36 ή 72 δόσεων για τα κορονοχρέη. Σήμερα λήγει και η προθεσμία για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στην εν λόγω ρύθμιση, ωστόσο, υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα, έστω και την ύστατη στιγμή, να δοθεί παράταση. Επίσης σήμερα λήγει η προθεσμία για τα ακόλουθα:

  • Υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας και αμοιβών γιατρών του ΕΣΥ.       
  • Υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, για τους λήπτες αγροτικών επιδοτήσεων που οι σχετικές βεβαιώσεις εκδόθηκαν καθυστερημένα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που μετέφεραν την κατοικία τους στην αλλοδαπή, ή δεν έγινε δεκτό το σχετικό αίτημά τους λόγω του γεγονότος ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν εμπρόθεσμα δεν κρίθηκαν επαρκή και ακριβή.
  • Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τους κληρονόμους αποβιωσάντων.
  • Υποβολή δήλωσης από τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλουν φέτος χωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
  • Οριστικοποίηση της εικόνας στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» για το προηγούμενο έτος, καθώς και η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων βραχυχρόνιας διαμονής από τους ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.
  • Υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες».
     
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα